15 °C
borús égbolt
2025. május 09., péntek
Gergely

Mit kezdjünk a megmaradt halászlével?

2016. december 27.
10.4891
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Sokan vagyunk bajban karácsony után a megmaradt ételek miatt, hiszen hajlamosak vagyunk sokkal többet készíteni, mint amennyit elfogyasztunk. Ma adunk néhány tippet, hogyan hasznosíthatod a megmaradt halászlét, ha már nem szeretnél még többet enni belőle.


Fagyaszd le!

Az egyik legegyszerűbb módja, ha lefagyasszuk a maradék halászlét, hiszen egy-két hónap után is elővehetjük, ha egy kis halászlét kívánunk. De nagyon fontos, hogy nem szabad túl sokáig a fagyasztóban hagyni, hiszen ott sem lehet örökké tárolni.

Készíts belőle kocsonyát!

Nagyon jó alapja lehet a halászlé egy kocsonyának. Csupán ki kell merni tálakba és hagyni, hogy teljesen megdermedjen. Szilveszterre tökéletes lehet, így megspórolunk egy hosszadalmas főzést.

Csinálj belőle pörköltet!

A halászléből könnyedén készíthetünk pörköltet, csupán egy kis tejfölös habarást kell készíteni hozzá, amitől sűrűbbé válik az étel. Friss túrós csuszával tálalva egy egészen más ételt kapunk.
4 hozzászólás

becky

9 éve, 1 hónapja és 1 napja

kocsonyát nagyon nem szeretem, de a pörköltet annál inkább túrós csuszával röhögő smiley

válasz erre

Mirjam

9 éve, 1 hónapja és 1 napja

Szerencsére nálunk elfogyott minden. Már csak süti van.

válasz erre

EszterSzabadkai

9 éve, 1 hónapja és 2 napja

Tök jó ötletek mosolygó smiley

válasz erre

Sandy

9 éve, 1 hónapja és 2 napja

Nálunk elfogyott minden. mosolygó smiley

válasz erre