Hozzávalók:
1 csomag vaníliás cukor
1 db tojás
30 ml napraforgó olaj
50 g cukor
100 ml tej
130 g finomliszt
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál instant kakaópor
1 csipet só
1 kiskanál citromhéj
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra, a kuglófformákat pedig vajazzuk ki. Alaposan keverjük össze a tojást az olajjal, a tejjel, a cukrokkal, citromhéjjal és a sóval. A lisztbe keverjük bele a sütőport és együtt szórjuk a keverékbe. Egy elég folyékony állagú tésztát fogunk kapni.
A tészta felét beleöntjük a formákba, a másik felébe belekeverjük a kakaóport és szintén a formákba öntjük. Egy fogpiszkálóval körkörös mozdulatokkal a levegőt eltávolítjuk a tésztából.
Végül 20-25 percig sütjük a kuglófokat. Hagyjuk kihűlni, porcukorral meghintve tálaljuk.