29 °C
tiszta égbolt
2024. június 22., szombat
Paulina

Milyen színre fesd a lakást? Íme a 2018-as falszín trendek!

2018. június 02.
11.5091
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
AlicE profilja, adatai
AlicE
Lakókörnyezetünk kialakítása évek óta jól meghatározott irányzatok szerint történik, melyet természetesen saját egyedi ízlésünk és kreatív ötleteink tesznek igazán teljessé. Ebben a témakörben külön irányzatai vannak a falszíneknek is, így a magyar tulajdonban lévő Poli-Farbe festékgyár a piaci ismeretek alapján összegyűjtötte, hogy a 2018/2019-es esztendőben milyen nemzetközi trendek figyelhetők meg, melyek a falfestésre is jelentős hatást gyakorolnak.


A magyar gyártó évek óta nagy figyelmet fordít arra, hogy ne csak iránymutató legyen a piacon, hanem ezen felül úgy alakítsa kínálatát, hogy onnan bárki szabadon válogathasson az aktuális divatárnyalatok közül. Mint legfrissebb jelentésükből kiderült, a 2018-as esztendő nemcsak a ruhák világában, hanem a lakberendezésekben is az úgynevezett fagylaltszínek köré épült fel. Olyan árnyalatokat nevezünk így, melyek képesek visszaadni - esetünkben ugyebár a falakon - a krémes fagylaltok gazdag színpalettáját. A Poli-Farbe Platinum beltéri falfestékek termékükből árnyalataiból ide sorolható például az árvalányhaj (A10), a csillagfürt (CS20), a körömvirág (K20), a mályvarózsa (M40), a brazil menta (BM50) és a kék szellőrózsa (K40) is, míg a Platinum matt latex termékcsaládból a ribizli (R50), a borókabogyó (B65) vagy a haraszt (H50) szín.

Ribizli-haraszt-zöld hortenzia árnyalatok a Poli-Farbe Platinum matt latexfesték kínálatából

Ribizli-haraszt-zöld hortenzia árnyalatok a Poli-Farbe Platinum matt latexfesték kínálatábólTermészetesen csak úgy, mint a korábbi esztendőkben, idén is kijelölésre került egyetlen meghatározó szín, méghozzá a lazac, a barack és a rózsaszín árnyalatait összegyúró szalmarózsa (SZ60), mely nemcsak kellemes és nyugodt megjelenést biztosít otthonunknak, hanem megfelelő eleganciát is, pláne néhány réz és arany kiegészítővel feldobva, melyek fokozzák a hatást. Ehhez bátran illeszthetünk olyan, a nemzetközi bútordizájn világában is gyakran használt árnyalatokat, mint a különféle keki zöldek, így például a búzafű.

A nyugtató szalmarózsa szín

A nyugtató szalmarózsa színAktuális trendirányzat még az idén a különféle színek játékos eklektikája. Kiemelendő ebből a sorból minden meleg tónussal rendelkező terakotta piros árnyalat, mint amilyen a meggybordó (M80), de a kurkumasárga dália (D70), valamint az olyan húsos színek, mint a berkenye (B55) vagy a habszegfű (H30). Ezen felül gyakoriak a narancsos árnyalatok, mint amilyen a barackvirág (B60), de a hűvösebb színekből, így a kövirózsából (K50) és a borostyánból (B80) álló színkombinációkkal sem foghatunk mellé a trendeket követve.

A meggybordó és árnyalatai fehérrel kombinálva

A meggybordó és árnyalatai fehérrel kombinálvaA DIY irányzatot szem előtt tartva idén is fontos szerepet kap otthonunk festésekor az, hogy szívvel és lélekkel varázsoljunk új hangulatot a lakásba, hiszen a lakberendezés köztudottan egy önkifejezés, egy különleges játékos dialógus, melyet az ember, a térrel, a felületekkel, a formákkal és a színekkel űz, harmonizálva azt a bútorokkal és a különféle berendezési tárgyakkal. Izgalmas világ ez, aminek az egyik alapját és hátterét mindig a jó minőségű festék adja!

Tervezzük meg saját otthonunkat a Poli-Farbe mottója szerint: Színnel, lélekkel

Tervezzük meg saját otthonunkat a Poli-Farbe mottója szerint: Színnel, lélekkelForrás: Poli-Farbe

Szponzorált tartalom!
4 hozzászólás

Sandy

6 éve, 6 hónapja és 24 napja

Annyira nagyon jók ezek a színek. Csak nem fest az ember minden évben falat.

válasz erre

becky

6 éve, 6 hónapja és 24 napja

Idén pont a matt latex festékkel festettünk és nagyon jó. Tényleg le lehet mosni röhögő smiley nem kell aggódni amiatt, hogy koszos lesz. Ez főleg a bogarak lecsapásánál jön nagyon jól.

válasz erre

Móni

6 éve, 6 hónapja és 26 napja

Az első képen nagyon jók a színek. Sosem mertem túl sok színt használni, pedig nagyon jól tud kinézni.

válasz erre

EszterSzabadkai

6 éve, 6 hónapja és 27 napja

A szalmarózsa nagyon szép szín. Lassan ideje lenne nekünk is kifesteni. mosolygó smiley Jó inspirációk.

válasz erre