Hozzávalók:
500 g sárgarépa
2 db narancs
2 evőkanál méz
1 evőkanál kakukkfű
1 kávéskanál só
0,5 kávéskanál bors
Elkészítés:
Pucoljuk meg a répákat és ha nagyobbak, akkor vágjuk őket kisebb hasábokra. Érdemes színes répákat használni, így még látványosabb lesz a végeredmény. A megtisztított és összevágott répákra öntsük a mézet, valamint szórjuk meg sóval, borssal és a kakukkfűvel. Alaposan forgassuk össze az egészet, hogy a méz bevonja a répákat.
Az egyik narancs levét facsarjuk a répákra és tegyük őket félre 15 percre, hogy az ízek átjárják. Egy tepsibe szórjuk bele a répákat, majd dobáljuk mellé a másik narancsot felszeletelve. Előmelegített sütőben 180 fokon 20-30 percig sütjük őket.