16 °C
kevés felhő
2024. október 30., szerda
Alfonz

Mézes-narancsos csirke

2021. december 05.
69.1741
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyszerű ünnepi étel, melyet egyáltalán nem nehéz elkészíteni, kezdő háziasszonyok is könnyedén megbirkóznak vele. Nem csak vasárnapi ebédnek jó, hanem akár az ünnepi asztalra is tehetjük.


Hozzávalók:
1 kg csirkerészek
2 evőkanál méz
2 db narancs
1 fej fokhagyma
só, bors
rozmaring
kevés olaj

Elkészítés:
A csirke részeket tisztítsuk meg és szórjuk meg sóval, borssal. Kevés olajat tegyünk egy tepsibe és helyezzük bele a csirkéket. Az egyik narancsot facsarjuk ki és keverjük el a mézzel. Ezzel a páccal kenjük meg a csirkéket, ami marad, azt tegyük félre. A csirkék mellé dobáljuk be a rozmaringot és a fokhagyma gerezdeket, majd fóliával takarjuk le.

Előmelegített sütőben 180 fokon süssük 30 percig, ezután kenjük le még egyszer a csirkéket a maradék páccal és tegyük a csirkékre a másik narancsot szeletelve. Tegyük vissza a sütőbe a csirkéket és süssük őket pirosra.
1 hozzászólás

Pocok

3 éve, 1 hónapja és 23 napja

Nem az én világom.

válasz erre