Mai receptünk egy nagyszerű ünnepi étel, melyet egyáltalán nem nehéz elkészíteni, kezdő háziasszonyok is könnyedén megbirkóznak vele. Nem csak vasárnapi ebédnek jó, hanem akár az ünnepi asztalra is tehetjük.
Hozzávalók:
1 kg csirkerészek
2 evőkanál méz
2 db narancs
1 fej fokhagyma
só, bors
rozmaring
kevés olaj
Elkészítés:
A csirke részeket tisztítsuk meg és szórjuk meg sóval, borssal. Kevés olajat tegyünk egy tepsibe és helyezzük bele a csirkéket. Az egyik narancsot facsarjuk ki és keverjük el a mézzel. Ezzel a páccal kenjük meg a csirkéket, ami marad, azt tegyük félre. A csirkék mellé dobáljuk be a rozmaringot és a fokhagyma gerezdeket, majd fóliával takarjuk le.
Előmelegített sütőben 180 fokon süssük 30 percig, ezután kenjük le még egyszer a csirkéket a maradék páccal és tegyük a csirkékre a másik narancsot szeletelve. Tegyük vissza a sütőbe a csirkéket és süssük őket pirosra.