10 °C
enyhe eső
2024. szeptember 15., vasárnap
Enikő, Melitta

Mézes-mustáros sült sonka

2017. április 12.
9.0611
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha idén nem hagyományos módon szeretnéd fogyasztani a húsvéti sonkádat, akkor mutatunk egy szuper és különleges receptet hozzá. A mézes-mustáros sült sonka elkészítse igen hosszadalmas, de a végeredmény egyszerűen isteni lesz.


Hozzávalók:
1-1,5 kg kötözött sonka
5 dl cider
2 dl víz
1 db narancs héja
2 db csillagánizs
3 cm gyömbér
1 db vöröshagyma
szegfűszeg ízlés szerint
2 dl cider
2 evőkanál méz
2 teáskanál angol mustár

Elkészítés:
A sonkát tegyük egy nagyobb edénybe, öntsük hozzá a cidert és annyi vizet, hogy teljesen ellepje. A főzővízbe tegyük bele a narancshéjat, a csillagánizst, a gyömbért és a vöröshagymát. Közepes lángon 1,5 órán át főzzük. Ha megfőtt a sonka, még melegen vegyük ki a vízből és töröljük szárazra.

Vegyük le a sonkáról a kötelet és egy picit vagdossuk be, hogy a szegfűszeget könnyedén bele tudjuk szurkálni a húsba. Közben keverjük össze a 2 dl cidert, a mézet és a mustárt, majd közepes lángon sűrűre főzzük. Ezzel a mázzal kenjük meg a sonkát, majd előmelegített sütőben 200 fokon 25 perc alatt készre sütjük.
2 hozzászólás

EszterSzabadkai

8 éve, 24 napja

Mondjuk én hagyományosan is nagyon szeretem, de ez is tök jól hangzik.

válasz erre

Móni

8 éve, 24 napja

De jó ötlet. Nem csak hagyományos módon lehet enni.

válasz erre