Hozzávalók:
1-1,5 kg kötözött sonka
5 dl cider
2 dl víz
1 db narancs héja
2 db csillagánizs
3 cm gyömbér
1 db vöröshagyma
szegfűszeg ízlés szerint
2 dl cider
2 evőkanál méz
2 teáskanál angol mustár
Elkészítés:
A sonkát tegyük egy nagyobb edénybe, öntsük hozzá a cidert és annyi vizet, hogy teljesen ellepje. A főzővízbe tegyük bele a narancshéjat, a csillagánizst, a gyömbért és a vöröshagymát. Közepes lángon 1,5 órán át főzzük. Ha megfőtt a sonka, még melegen vegyük ki a vízből és töröljük szárazra.
Vegyük le a sonkáról a kötelet és egy picit vagdossuk be, hogy a szegfűszeget könnyedén bele tudjuk szurkálni a húsba. Közben keverjük össze a 2 dl cidert, a mézet és a mustárt, majd közepes lángon sűrűre főzzük. Ezzel a mázzal kenjük meg a sonkát, majd előmelegített sütőben 200 fokon 25 perc alatt készre sütjük.