28 °C
szórványos felhőzet
2025. június 01., vasárnap
Tünde

Mézes-mustáros sertéskaraj

2022. február 01.
68.6120
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyszerű és könnyen elkészíthető sertés étel, melyhez érdemes párolt zöldségeket fogyasztani. Diéta alatt is fogyaszthatunk ebből az ételből, hiszen a karaj energiatartalma nem túl nagy.


Hozzávalók:
4 szelet sertéskaraj (csontos vagy csontnélküli)
1 evőkanál vaj
1 evőkanál olaj
1 evőkanál citromlé
1/4 csésze méz
1/3 csésze mustár
1 teáskanál füstölt paprika
só, bors
friss petrezselyem

Elkészítés:
A húsokat szórjuk meg sóval és borssal. Egy tálban keverjük össze a mézet, a mustárt, a citromlevet és a paprikát. Egy serpenyőbe tegyünk vajat és olajat, majd süssük meg a sertésszeletek mindkét oldalát 3-4 perc alatt. Ezután tegyük őket félre és ugyan abban a serpenyőben kezdjük el alacsonyabb hőfokon felmelegíteni a mustáros keveréket.

Ha már kezd krémes lenni, akkor visszatesszük a sertésszeleteket és megforgatjuk a mustáros mártásban őket. Végül friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
1 hozzászólás

Pocok

3 éve, 7 hónapja és 12 napja

Karajt még nem ettem így, de jól hangzik.

válasz erre