10 °C
enyhe eső
2024. október 15., kedd
Teréz

Mézes-mustáros rántott csirkeszárny

2020. február 08.
15.1311
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy isteni finom, nem csípős rántott csirkeszárny, melynek a bundája nem klasszikus módon készül, ugyanis a ropogós bunda kukoricapehelyből készül. Könnyű elkészíteni és biztosan kedvelni fogja a család.


Hozzávalók:
12 db csirkeszárny
2 db tojás
2 evőkanál méz
2 evőkanál mustár
só, bors
3 bögre kukoricapehely

Elkészítés:
A csirkeszárnyakat először előfőzzük, ehhez leöntjük őket vízzel, majd 15 percig főzzük őket. Végül hagyjuk kihűlni. A tojásokat verjük fel, majd adjuk hozzá a mézet, a mustárt és a fűszereket. Ebben megforgatjuk a csirkeszárny részeket, majd mehetnek a kukoricapehelybe. Érdemes a kukoricapelyhet egy kissé összetörni, hogy ne legyenek nagy darabok.

Végül tepsire tesszük és 170 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük őket. Közben egyszer forgassunk rajtuk, hogy mindenhol ropogósak legyenek.
1 hozzászólás

Pocok

5 éve, 1 hónapja és 1 napja

A csirke szárny az egyik legjobb kaja.

válasz erre