Mai receptünk egy könnyed, nyári csirkesaláta, amit ebédre vagy akár vacsorára is elkészíthetsz. A salátához szinte bármilyen zöldséget használhatsz a receptben felsoroltakon kívül is. Ez még a diétázóknak is ízleni fog.
Hozzávalók:
4 db csirkecombfilé
1/3 csésze méz
1/4 csésze dijoni mustár
2 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
2 teáskanál só
1 teáskanál bors
fél fej római saláta
1 csésze koktélparadicsom
1/4 fej lilahagyma
1 db avokádó
Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a mézet, a mustárt, az olajat, az apróra vágott fokhagymát és a fűszereket. A pác egy részét öntsük a csirkecombokra, majd hagyjuk állni egy kicsit. A többi pácot tegyük félre, uyganis ez lesz a salátára a dressing is. A húst süssük meg egy serpenyőben, majd vágjuk össze vékonyabb csíkokra. Egy nagy tálba szórjuk bele az összevágott salátát, a paradicsomot, a hagymát és az avokádót.
Ehhez adjuk a csirkét, majd az egészet nyakon öntjük a páclével, amit egy kevés vízzel keverjünk el. Végül forgassuk össze a salátát és már tálalhatjuk is.