4 °C
borús égbolt
2025. február 12., szerda
Lívia, Lídia

Mézes-mustáros csirkemell

2015. január 15.
2.1301
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon finom és ízletes csirkemell étel. Kevés kalóriát tartalmaz éppen ezért diéta során is fogyaszthatjuk. A méz édes ízt ad a csirkének, míg a mustár kissé savanykás ízt. A két íz jól kiegészíti egymást.


Hozzávalók:
500 g csirkemell filé
50 g vaj
3 evőkanál méz
2 kiskanál mustár
2 dl natúr joghurt
2 evőkanál liszt
ételízesítő


Elkészítés:
Egy nagyobb serpenyőben megolvasztom a vajat, majd fehérre sütöm benne a húst. Megszórom ételízesítővel és tovább párolom. Ezt követően kivesszük a serpenyőből a húst és a levet is külön tesszük. A mézet megolvasztjuk a serpenyőben, majd jöhet a mustár és a hús is ismét bele.

Folyamatos kevergetés mellett a mártásban puhára párolom a húst. A végén elkészítem a joghurtos habarást is. Ehhez a lisztet belekeverem a joghurtba és hozzáadom a félretett levet is. Ráöntjük az egészet a húsra és néhány perc alatt besűrűsödik.

Rizzsel vagy friss salátával tálaljuk.
3 hozzászólás

kpal

10 éve, 11 hónapja és 13 napja

BEST! mosolygó smiley

válasz erre

Sandy

10 éve, 11 hónapja és 13 napja

Finom lehet. Mézes-mustáros csirkét még nem ettem.

válasz erre

Carrie

10 éve, 11 hónapja és 13 napja

Huu ez jó recept. mosolygó smiley

válasz erre