-1 °C
gyenge köd
2025. január 22., szerda
Vince, Artúr

Mézes-mustáros sertésszűz

2023. február 16.
93.5781
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon ízletes és könnyen elkészíthető főétel, aminél csak a húsra kell odafigyelni, nehogy kiszáradjon. A méz és a mustár nagyon jól illik egymáshoz, érdemes más húsokon is kipróbálni ezt a pácot.


Hozzávalók:
1 kg sertés szűzpecsenye
3 evőkanál dijoni mustár
1 evőkanál méz
só, bors ízlés szerint
2 evőkanál olívaolaj
2 szál kakukkfű

Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A húst tisztítsuk meg, majd szórjuk meg sóval és borssal. Egy serpenyőbe tegyünk kevés olajat és kérgezzük meg a hús minden oldalát néhány perc alatt, majd tegyük félre egy kicsit pihenni a húst. A mézet és a mustárt keverjük össze egy tálban és adjuk hozzá a kakukkfüvet.

Ezzel kenjük meg a hús minden oldalát, majd tegyük vissza a serpenyőbe és tegyük a sütőbe 15-20 percre. Ha elkészült, akkor hagyjuk pár percet pihenni és csak ez után vágjuk fel.
2 hozzászólás

monyó

2 éve, 1 hónapja és 5 napja

Nyami, imádom!

válasz erre

bettike

2 éve, 1 hónapja és 6 napja

Ez jó, kipróbálom.

válasz erre