30 °C
tiszta égbolt
2025. június 07., szombat
Róbert

Mézes-mustáros burgonya

2023. október 13.
78.1761
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy szuper egyszerű és ízletes köretötlet, ha már unod a sima burgonyát. Ehhez szükséged lesz jó minőségű dijoni mustárra, és valamilyen mézre. Bármilyen húsos köret mellé tálalható, de önmagában is lehet fogyasztani.
 


Hozzávalók:
1 kb apró burgonya
2 evőkanál olívaolaj
1/4 csésze csirkehúsleves
1 evőkanál méz
1/4 csésze dijoni mustár
1 teáskanál fokhagyma por
1 teáskanál hagymapor
fél teáskanál oregánó
fél teáskanál pirospaprika
só, bors

Elkészítés:
A burgonyákat ha kell, akkor vágjuk félbe, majd sós vízben főzzük őket félpuhára. Ezután szűrjük le és kezdjük el olajon pirítani egy serpenyőben. Ha már jól megpirult, akkor mehet rá a többi összetevő, a fűszerek, a méz, a mustár és az alaplé.

Alaposan összekeverjük és még pirítjuk egy kis ideig. Végül lehet is tálalni.
nincs még hozzászólás