Mai receptünk egy könnyed sütemény, amit nagyon könnyű elkészíteni, akár több napra előre is meg lehet sütni. Ebéd után vagy uzsonnára is tökéletes választás lehet, a gyerekek is kedvelni fogják.
Hozzávalók:
70 g olvasztott vaj
50 g barna cukor
100 g liszt
50 g őrölt mandula
80 g vaj
1/4 teáskanál só
2 evőkanál méz
70 g mandula pehely
Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a 70 g vajat, a cukrot a lisztet és az őrölt mandulát, majd egy kisebb tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Ebbe helyezzük bele az alapot, majd előmelegített sütőben 170 fokon süssük 12-13 percig. Ezután tegyük félre kicsit hűlni.
Közben a vajat, a sót és a mézet egy edénybe tesszük és elkezdjük melegíteni. 2-3 percig főzzük a keveréket, majd hozzáadjuk a mandulát. Ezután a megsütött alapra kenjük az egészet. Újabb 25 percre betesszük a sütőbe, megsütjük és kihűtve tálaljuk.