0 °C
borús égbolt
2025. január 21., kedd
Ágnes

Mézes-limeos csirkenyárs

2017. január 21.
8.1351
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Nem csak nyáron lehet grillezett ételeket fogyasztani, hanem akár télen is csupán egy megfelelő sütő kell mindehhez. Éppen ezért mai receptünk egy mézes-limeos csirkenyárs, melyet hamar el lehet készíteni és nagyon finom íze van.


Hozzávalók:
700 g filézett csirkecomb
3 evőkanál szójaszósz
3 evőkanál méz
1 evőkanál növényi olaj
1 evőkanál lime héj
3 evőkanál citromlé
4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál gyömbér

2 evőkanál koriander

Elkészítés:
Először elkészítjük a páclét. Ehhez keverjük össze a mézet, a szójaszószt, az olajat, a lime héját, a citromlevet, a zúzott fokhagymát és a reszelt gyömbért. Sózzuk meg. Alaposan összekeverjük a páclét. A csirkét vágjuk kockákra, majd tegyük bele a páclébe és rakjuk a hűtőbe néhány órára.

Ezt követően a csirkéket szúrjuk fel nyársra, majd egy grillserpenyőben süssük meg mindegyik oldalán a nyársakat. Korianderrel megszórva tálaljuk.
2 hozzászólás

EszterSzabadkai

8 éve, 8 hónapja és 8 napja

Szuper ötlet. mosolygó smiley

válasz erre

Mirjam

8 éve, 8 hónapja és 9 napja

Tényleg ilyenkor is lehet nyársat enni, de mi sem szoktunk csinálni.

válasz erre