Hozzávalók:
150 g mandulaliszt
150 g porcukor
2 x 55 g tojásfehérje
15 g kristálycukor
50 g víz
150 g kristálycukor
300 g fehér csoki
120 g zsíros habtejszín
3 g mézeskalács fűszerkeverék
Elkészítés:
Első lépésként a macaront készítjük el. Ehhez a porcukrot és a mandulalisztet átszitáljuk egy tálba. Az egyik adag tojásfehérjét keverjük a liszthez, hogy egy egynemű masszát kapjunk. A 150 g kristálycukrot felforraljuk a vízzel. Közben a másik adag tojásfehérjét elkezdjük a 15 g cukorral felverni.
Amikor a cukorszirup kész, akkor óvatosan folyamatos keverés mellett a tojásfehérje habhoz adjuk. Ha már szép fényes a hab, akkor adagokban a lisztes keverékhez adjuk. Ilyenkor lehet ízlés szerint színezni a macaron tésztát. Habzsákba töltjük és kinyomjuk a macaronokat. Hagyjuk őket száradni, majd előmelegített sütőben 155 fokon 10-12 percig sütjük őket.
Közben elkészítjük a krémet. A tejszínt forraljuk fel, majd keverjük el benne a csokoládét és a fűszerkeveréket. Egy botmixerrel keverjük össze alaposan, majd fedjük le fóliával és hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűlt, akkor robotgéppel habosítunk rajta egy keveset és már lehet is tölteni a macaronokat.