5 °C
enyhe eső
2024. december 10., kedd
Judit

Mézeskalácsos macaron

2021. november 23.
58.9561
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk már egy igazi karácsonyi édesség, amit nem könnyű elkészíteni, de érdemes rá időt szánni. Mézeskalácsos macaront akár ajándékba is adhatunk az ünnepek alatt.


Hozzávalók:
150 g mandulaliszt
150 g porcukor
2 x 55 g tojásfehérje
15 g kristálycukor
50 g víz
150 g kristálycukor
300 g fehér csoki
120 g zsíros habtejszín
3 g mézeskalács fűszerkeverék

Elkészítés:
Első lépésként a macaront készítjük el. Ehhez a porcukrot és a mandulalisztet átszitáljuk egy tálba. Az egyik adag tojásfehérjét keverjük a liszthez, hogy egy egynemű masszát kapjunk. A 150 g kristálycukrot felforraljuk a vízzel. Közben a másik adag tojásfehérjét elkezdjük a 15 g cukorral felverni.

Amikor a cukorszirup kész, akkor óvatosan folyamatos keverés mellett a tojásfehérje habhoz adjuk. Ha már szép fényes a hab, akkor adagokban a lisztes keverékhez adjuk. Ilyenkor lehet ízlés szerint színezni a macaron tésztát. Habzsákba töltjük és kinyomjuk a macaronokat. Hagyjuk őket száradni, majd előmelegített sütőben 155 fokon 10-12 percig sütjük őket.

Közben elkészítjük a krémet. A tejszínt forraljuk fel, majd keverjük el benne a csokoládét és a fűszerkeveréket. Egy botmixerrel keverjük össze alaposan, majd fedjük le fóliával és hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűlt, akkor robotgéppel habosítunk rajta egy keveset és már lehet is tölteni a macaronokat.
1 hozzászólás

Tekla

3 éve, 3 hónapja és 20 napja

Nem csináltam még mindig macaront, pedig nagyon szeretnék.

válasz erre