26 °C
erős felhőzet
2025. június 28., szombat
Levente, Irén

Mézeskalácsos kenyér

2018. december 14.
15.0741
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Imádod a mézeskalács illatát és ízét? Akkor készítsd el ezt az egyszerű, de eszméletlen finom mézeskalácsos kenyér receptet, amit felszolgálhatsz süteményként is az ünnepek alatt.
 


Hozzávalók:
250 g liszt
250 g méz
100 g cukor
2 db tojás
1 dl tej
1 teáskanál szódabikarbóna
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál őrölt szegfűszeg
1 teáskanál őrölt csillagánizs
1 teáskanál gyömbérpor
1 csipet só

Elkészítés:
A mézet vízgőz felett kezdjük el melegíteni, hogy folyékony legyen. Ha már folyékony, akkor keverjük össze a a tejjel, a tojással és a cukorral egy habverő segítségével. A lisztet és a száraz hozzávalókat szitáljuk egy tálba és végül a nedves és száraz összetevőket keverjük össze. Ezután egy kenyérformát kenjünk kis kicsi vajjal és liszttel, majd tegyük bele a masszát.

Előmelegített sütőben 180 fokon 45-50 percig sütjük. Végül hagyjuk kihűlni. Díszíthetjük krémmel a kenyér tetejét.
1 hozzászólás

debbie

7 éve, 1 hónapja és 7 napja

Király ez a recept.

válasz erre