Hozzávalók:
250 g liszt
250 g méz
100 g cukor
2 db tojás
1 dl tej
1 teáskanál szódabikarbóna
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál őrölt szegfűszeg
1 teáskanál őrölt csillagánizs
1 teáskanál gyömbérpor
1 csipet só
Elkészítés:
A mézet vízgőz felett kezdjük el melegíteni, hogy folyékony legyen. Ha már folyékony, akkor keverjük össze a a tejjel, a tojással és a cukorral egy habverő segítségével. A lisztet és a száraz hozzávalókat szitáljuk egy tálba és végül a nedves és száraz összetevőket keverjük össze. Ezután egy kenyérformát kenjünk kis kicsi vajjal és liszttel, majd tegyük bele a masszát.
Előmelegített sütőben 180 fokon 45-50 percig sütjük. Végül hagyjuk kihűlni. Díszíthetjük krémmel a kenyér tetejét.