Hozzávalók:
250 g liszt
90 g porcukor
2 evőkanál méz
125 g vaj
1 db tojás
1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
1 csipet só
Elkészítés:
A lisztbe belemorzsoljuk a hideg vajat. Nagyon fontos, hogy a vaj hideg legyen, mert akkor lesz omlós a keksz. Ezt követően hozzáadjuk a mézet, a cukrot, a tojást és a fűszerkeveréket, valamint a sót. Jól összegyúrjuk a tésztát.
Ha összeállt a tészta, akkor fóliába csomagoljuk és fél órára a hűtőbe tesszük, hogy a vaj megint megdermedjen. A tésztát fél cm vastagságúra nyújtjuk és kerek formákat szabunk ki belőle. Ha van formás pecsétünk, akkor használjuk azt.
Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük a kiszaggatott kekszeket és előmelegített sütőben, 180 fokon 10 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni őket a tepsiben.