22 °C
szórványos felhőzet
2025. június 27., péntek
László

Mézeskalácsos keksz

2014. december 21.
2.2451
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy finom ünnepi keksz, melyet hamar elkészíthetünk és sokáig eltartható fémdobozban. Akár ajándéknak is adhatjuk egy formás üvegben, kis dísszel, melynek biztosan örülni fognak a szeretteink.
 


Hozzávalók:
250 g liszt
90 g porcukor
2 evőkanál méz
125 g vaj
1 db tojás
1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
1 csipet só

Elkészítés:
A lisztbe belemorzsoljuk a hideg vajat. Nagyon fontos, hogy a vaj hideg legyen, mert akkor lesz omlós a keksz. Ezt követően hozzáadjuk a mézet, a cukrot, a tojást és a fűszerkeveréket, valamint a sót. Jól összegyúrjuk a tésztát.

Ha összeállt a tészta, akkor fóliába csomagoljuk és fél órára a hűtőbe tesszük, hogy a vaj megint megdermedjen. A tésztát fél cm vastagságúra nyújtjuk és kerek formákat szabunk ki belőle. Ha van formás pecsétünk, akkor használjuk azt.

Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük a kiszaggatott kekszeket és előmelegített sütőben, 180 fokon 10 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni őket a tepsiben.
5 hozzászólás

mokus84

11 éve, 5 hónapja és 4 napja

Tipikus finomság! Lehetne ha hallottam volna már róla! röhögő smiley

Ezt meg is sütöm Karácsonyra, nagyszerűen hangzik!

válasz erre

Lili

11 éve, 5 hónapja és 4 napja

Finom lehet. mosolygó smiley Ilyet még nem ettem.

válasz erre

Pocok

11 éve, 5 hónapja és 4 napja

Kis hideg tejjel, lefekvés előtt jöhet. mosolygó smiley

válasz erre

Lolaa

11 éve, 5 hónapja és 4 napja

Hmmm ez nagyon finom lehet. mosolygó smiley

válasz erre

Linda

11 éve, 5 hónapja és 4 napja

Jó íze lehet. De most nem próbálom ki, elég a mézeskalács sütik.

válasz erre