Hozzávalók:
500 g liszt
170 ml tej
40 g élesztő
1 csipet só
50 g cukor
2 db tojás + 1 db tojássárgája
50 g olvasztott vaj
2 kiskanál mézeskalács fűszerkeverék
150 g olvasztott vaj
100 g cukor
1 citrom héja
3 evőkanál mascarpone
2 evőkanál porcukor
2 evőkanál tej
Elkészítés:
A tésztához a 170 ml tejet felmelegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt és a cukor felét beleszórjuk, majd hagyjuk felfutni. Közben a lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojásokat, az 50 g olvasztott vajat és a csipet sót. Ha felfutott az élesztő, azt is a liszthez adjuk és összedagasztjuk a tésztát. Amit ezt követően egy órát kelesztjük.
Kelesztés után lisztezett felületen kinyútjuk. Közben a tölteléket elkészítjük. Ehhez az olvasztott vajat és a cukrot elkeverjük, majd mehet bele a mézeskalács fűszerkeverék és a citrom reszelt héjat. Ezzel megkenjük a tésztát, majd óvatosan feltekerjük.
1,5-2 cm vastagon felszeleteljük és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Hagyjuk még egy kicsit kelni. Addig kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra. Végül süssük 40 percig a csigákat. A mascarponét, a porcukrot és a tejet keverjük ki és még a forró csigákra kenjünk rá a krémet.