Mai receptünk egy nagyszerű ünnepi édesség, amit akár egészséges alapanyagokból is elkészíthetünk. A banánkenyért nagyon könnyen össze lehet dobni, a krém pedig ízletes rajta.
Hozzávalók:
120 g puha vaj
1 db narancs héja
170 g barna cukor
2 db tojás
30 g olaj
fél teáskanál vanília kivonat
2 evőkanál méz
120 g tej
2 db banán
2,5 teáskanál őrölt gyömbér
2 teáskanál fahéj
0,5 teáskanál őrölt szegfűszeg
1 teáskanál só
210 g liszt
2 teáskanál sütőpor
100 g pekándió
100 g krémsajt
4,5 evőkanál porcukor
1,5 evőkanál habtejszín
Elkészítés:
A vajat és a cukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és a reszelt narancs héját. Ezután a többi nedves hozzávalót is beletesszük. Egy másik tálban a száraz hozzávalókat keverjük össze és apránként a masszához adjuk. A banánokat villával törjük össze és adjuk a keverékhez. A pekándiót pirítsuk meg, majd tőrjük össze, a felét pedig szórjuk a masszába.
Ezután tegyük formába a masszát és süssük 180 fokon 45-50 percig. Ezután hagyjuk kihűlni a kenyeret. Végül elkészítjük a krémet. Ehhez a krémsajtot, a porcukrot és a habtejszínt keverjük össze és kenjük a kenyérre. Szórjuk meg a maradék pekándióval.