16 °C
erős felhőzet
2025. május 13., kedd
Szervác, Imola

Mézeskalács keksz

2016. november 29.
8.2271
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A reggeli vagy éppen a délutáni tea és kávé mellé jól esik néha egy kis finom keksz. Érdemes saját magunknak készíteni kekszet, hiszen sokkal finomabb és tudjuk, hogy mi van benne. Ma egy mézeskalácsos keksz receptet mutatunk az ünnepek közeledtével.


Hozzávalók:
250 g finomliszt
90 g porcukor
2 evőkanál méz
125 g hideg vaj
1 db tojás
1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
1 csipet só

Elkészítés:
A lisztet morzsoljuk el a hideg vajjal, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót és alaposan gyúrjuk össze a tésztát. Ha szépen összeállt, akkor csomagoljuk fóliába és tegyük a hűtőbe legalább fél órára, így a keksz omlós lesz.

Ezt követően kinyújtjuk fél centiméter vastagra a tésztát és egy pohár segítségével kiszaggatjuk a kekszeket. Ha van valamilyen keksznyomónk, akkor használjuk azt is. Tepsire tesszük a kiszaggatott tésztát és előmelegített sütőben, 185 fokon 8-10 perc alatt készre sütjük a kekszeket.
1 hozzászólás

Edit90

9 éve, 2 hónapja és 6 napja

Sose tudom omlósra csinálni a házi kekszet. Nem értem miért. Pedig hideg vajat használok.

válasz erre