Hozzávalók:
2 db tojás
220 g porcukor
1 tasak vaníliás cukor
150 g méz
1 db citrom
1 db narancs héja
1 teáskanál sütőpor
fél teáskanál őrölt fahéj
1 csipet őrölt szegfűszeg
1 csipet frissen reszelt szerecsendió
1 csipet őrölt kardamom
400 g liszt
Elkészítés:
A tojásokat verjük fel 120 g porcukorral és a vaníliás cukorral. Adjuk hozzá kissé meglangyosított mézet, majd a citrom- és a narancshéjat, a sütőport, a fahéjat, a szegfűszeget, a szerecsendiót valamint a kardamomot.
Apranként adjuk hozzá a lisztet, hogy egy jól gyúrható tésztát kapjunk. Tegyük folpakkba a tésztát és 2-3 órára a hűtőbe tesszük. Lisztes asztalon kinyújtjuk a tésztát, majd kiszaggatjuk egy pohárral vagy pogácsa szaggatóval.
Előmelegített sütőben 180 fokon készre sütjük a pogácsákat. Közben a maradék porcukrot a citrom levével elkeverjük és a mázzal meglocsoljuk a kész pogácsákat.