Mai receptünk egy ázsiai ízvilágú csirke étel, amit nagyon könnyen el lehet otthon készíteni, ráadásul egy kis chilivel még pikánsabb tud lenni. Ebből nagyobb adagot is el lehet készíteni, ráadásul csirkecombbal is működik.
Hozzávalók:
2 nagy darab csirkemell
2/3 csésze méz
1/4 csésze alaplé
2 evőkanál szójaszósz
3-4 db zúzott fokhagyma
1 evőkanál kukoricakeményítő + a húsok forgatásához
1 evőkanál almaecet
negyed teáskanál só
1 csipet chili pehely
só, bors
olaj
Elkészítés:
A csirkemelleket vágjuk félbe. Egy edénybe keverjük össze a szószhoz a hozzávalókat, a mézet, az alapleves, a keményítőt, az almaecetet, a sót, a chilit, a szójaszószt és a fokhagymát. A keményítőbe tegyünk sót és borsot, majd ebben forgassuk meg a csirkemell szeleteket. Kevés olajon pirítsuk meg őket majd tegyük félre.
A visszamaradt zsiradékra öntsük rá a mézes-fokhagymás szószt, majd forraljuk fel. Közben dobjuk vissza a csirkemelleket. Addig főzzük, míg a szósz sűrű, mázas nem lesz. Végül rizzsel lehet is tálalni.