Hozzávalók:
2 nagy darab csirkemell
2/3 csésze méz
1/4 csésze alaplé
2 evőkanál szójaszósz
3-4 db zúzott fokhagyma
1 evőkanál kukoricakeményítő + a húsok forgatásához
1 evőkanál almaecet
negyed teáskanál só
1 csipet chili pehely
só, bors
olaj
Elkészítés:
A csirkemelleket vágjuk félbe. Egy edénybe keverjük össze a szószhoz a hozzávalókat, a mézet, az alapleves, a keményítőt, az almaecetet, a sót, a chilit, a szójaszószt és a fokhagymát. A keményítőbe tegyünk sót és borsot, majd ebben forgassuk meg a csirkemell szeleteket. Kevés olajon pirítsuk meg őket majd tegyük félre.
A visszamaradt zsiradékra öntsük rá a mézes-fokhagymás szószt, majd forraljuk fel. Közben dobjuk vissza a csirkemelleket. Addig főzzük, míg a szósz sűrű, mázas nem lesz. Végül rizzsel lehet is tálalni.