26 °C
tiszta égbolt
2025. június 07., szombat
Róbert

Mézes-barbecues csirke

2020. április 24.
14.4981
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Itt a hétvége és az idő is már egyre szebb ahhoz, hogy a kertben vagy éppen az erkélyen grillezzünk. Mai receptünk egy egyszerű mézes-barbecues csirke, amit természetesen grill hiányában a konyhában is elkészíthetünk egy serpenyőben.
 


Hozzávalók:
700 g csirke (comb, szárny vagy mell)
3 gerezd fokhagyma
1 teáskanál só
fél teáskanál bors
2 evőkanál citromlé
3 evőkanál barbecue szósz
2 evőkanál méz

Elkészítés:
A csirkerészeket mossuk meg, majd tegyük egy nagy tálba. A többi hozzávalót keverjük össze majd kenjük meg vele alaposan a csirkéket. Jól masszírozzuk beléjük a pácot. Fedjük le és hűtőben hagyjuk akár egy éjszakát, de legalább néhány órát pihenni. Ezt követően pedig csak ki kell sütni őket.

Tálalhatjuk salátával vagy akár burgonyával is ízlés szerint.
1 hozzászólás

moni1294

5 éve, 6 hónapja és 21 napja

Végre itt a grill szezon. mosolygó smiley

válasz erre