Hozzávalók:
2 db alma
1 evőkanál méz
20 g vaj
1/4 teáskanál őrölt fahéj
1/8 teáskanál szegfűszeg
1/4 teáskanál őrölt szerecsendió
egy marék pekándió
egy marék hántolt mandula
3-4 evőkanál barna cukor
Elkészítés:
Az almákat alaposan mossuk meg, majd töröljük szárazra. Vágjuk őket félbe és vágjuk ki a magházukat. Ezután egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, majd adjuk hozzá a mézet és a fűszereket. Amint minden összekeveredett, vegyük le a tűzről és öntsük a keveréket a pekándióra és a mandulára.
Töltsük meg az almákat a mézes keverékkel, majd tegyük tűzálló tálba. Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 percig sütjük. A végén azonnal szórjuk rá a barna cukrot és már fogyaszthatjuk is.