14 °C
borús égbolt
2025. május 11., vasárnap
Ferenc

Mézes sült alma

2017. november 27.
26.7561
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha túl sok almát vettél és nem szeretnéd, hogy megromoljon, akkor készíts belőle egyszerű, de mégis istenien finom sült almát. Ezt akár vendégeknek is tálalhatod, ráadásul nagyon hamar kész van.


Hozzávalók:
2 db alma
1 evőkanál méz
20 g vaj
1/4 teáskanál őrölt fahéj
1/8 teáskanál szegfűszeg
1/4 teáskanál őrölt szerecsendió
egy marék pekándió
egy marék hántolt mandula
3-4 evőkanál barna cukor

Elkészítés:
Az almákat alaposan mossuk meg, majd töröljük szárazra. Vágjuk őket félbe és vágjuk ki a magházukat. Ezután egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, majd adjuk hozzá a mézet és a fűszereket. Amint minden összekeveredett, vegyük le a tűzről és öntsük a keveréket a pekándióra és a mandulára.

Töltsük meg az almákat a mézes keverékkel, majd tegyük tűzálló tálba. Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 percig sütjük. A végén azonnal szórjuk rá a barna cukrot és már fogyaszthatjuk is.
3 hozzászólás

bababum

8 éve, 1 hónapja és 5 napja

Így még nem csináltam sült almát.

válasz erre

Cynthia

8 éve, 1 hónapja és 5 napja

Ez elég finom lehet.

válasz erre

mokus84

8 éve, 1 hónapja és 5 napja

Ohhh én egy kis fahéjas cukorral szoktam megszórni és úgy megsütni. Az is finom.

válasz erre