9 °C
szórványos felhőzet
2024. március 05., kedd
Adorján, Adrián

Mézes puszedli

2023. december 18.
70.7241
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk ismét egy klasszikus karácsonyi édesség, amit egészen biztosan mindenkinek megsütött régen a nagyi. Igazi cukorbomba, amivel a búcsúkban is találkozhatunk a mézes puszedlivel, amit könnyedén elkészíthetünk otthon.


Hozzávalók:
500 g liszt
150 g rétesliszt
150 g méz
150 g porcukor
100 g vaj
3 db tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál fahéj
1 kávéskanál szegfűszeg
1 pici gyömbérpor
200 g porcukor
2 db tojásfehérje

Elkészítés:
A mézet olvasszuk meg a mikróban, így könnyebben tudunk majd vele dolgozni. Egy tálban keverjük habosra a tojásokat, a porcukrot, a puha vajat és a mézet. A lisztet és a fűszerkeverékeket szitáljuk a krémbe és addig gyúrjuk, amíg már nem ragad a tészta és szépen összeállt. Becsomagoljuk és egy órára vagy akár egy éjszakára, a hűtőbe tesszük.

Enyhén lisztezett felületen kisebb golyókat formázunk a masszából, majd sütőpapírra tesszük őket. Hagyjunk nagyobb távolságot közöttük, mert sütés közben még növekedni fognak. Előmelegített sütőben 180-190 fokon 15 percig sütjük őket. Ha kihűltek, akkor a tojásfehérjéből és a porcukorból mázat készítünk és megforgatjuk benne a puszedliket.
1 hozzászólás

bonita

2 hónapja, 3 hete

Régen nagyon szerettem, de most már túl édesnek találom.

válasz erre