Hozzávalók:
500 g liszt
150 g rétesliszt
150 g méz
150 g porcukor
100 g vaj
3 db tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál fahéj
1 kávéskanál szegfűszeg
1 pici gyömbérpor
200 g porcukor
2 db tojásfehérje
Elkészítés:
A mézet olvasszuk meg a mikróban, így könnyebben tudunk majd vele dolgozni. Egy tálban keverjük habosra a tojásokat, a porcukrot, a puha vajat és a mézet. A lisztet és a fűszerkeverékeket szitáljuk a krémbe és addig gyúrjuk, amíg már nem ragad a tészta és szépen összeállt. Becsomagoljuk és egy órára vagy akár egy éjszakára, a hűtőbe tesszük.
Enyhén lisztezett felületen kisebb golyókat formázunk a masszából, majd sütőpapírra tesszük őket. Hagyjunk nagyobb távolságot közöttük, mert sütés közben még növekedni fognak. Előmelegített sütőben 180-190 fokon 15 percig sütjük őket. Ha kihűltek, akkor a tojásfehérjéből és a porcukorból mázat készítünk és megforgatjuk benne a puszedliket.