16 °C
enyhe eső
2025. május 15., csütörtök
Zsófia, Szonja

Mexikói vörös rizs

2014. március 09.
5.6271
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mexikói hetünk utolsó étele a különleges vörös rizs, mely elkészítése nagyon egyszerű, hamar kész van. Kicsit hasonlít a rizseshúshoz, azonban ebbe nem kell hús, így a vegetáriánusoknak is előszeretettel ajánljuk.


Hozzávalók:
1 evőkanál olaj
1 fej vöröshagyma
1 csípős zöldpaprika vagy chilipaprika
30 deka basmati rizs
1 evőkanál paradicsompüré
20 deka konzervparadicsom
fél liter zöldségleves

Elkészítés:
Aprítsuk fel a paprikát és a hagymát, majd egy serpenyőben, forró olajon pároljuk meg őket. Ezután hozzákeverjük a rizsszemeket és 5 percig dinszteljük, amíg a rizsszemek átlátszóvá nem válnak.

Ha már átlátszók a rizsszemek, akkor adjuk hozzá a paradicsompürét és a felkockázott konzervparadicsomot, ráöntjük a zöldségleveslét. Ha szükséges, akkor sózzuk meg. Feddjük le és 15-20 perc alatt megfőzzük, hogy a rizsszemek puhák legyenek.

Ezt követően már tálalhatjuk is. Egy kevés citrommal vagy lime-mal meglocsolhatjuk.
5 hozzászólás

veruss74

11 éve, 11 hónapja és 25 napja

Imádom a ehhez hasonló ételeket.

válasz erre

Móni

12 éve, 1 hónapja és 24 napja

Ez tényleg egy nagyon gyorsan elkészíthető étel! Klassz recept!

válasz erre

krisztike

12 éve, 1 hónapja és 24 napja

Kipróbálom!mosolygó smiley

válasz erre

csillucs

12 éve, 1 hónapja és 24 napja

Érdekesen hangzik! Nem tudom milyen íze lehet.

válasz erre

Hampster

12 éve, 1 hónapja és 24 napja

Ilyet még sosem ettem, de nagyon gusztusosnak tűnik!

válasz erre