17 °C
borús égbolt
2024. május 22., szerda
Júlia, Rita

Mexikói tonhalsaláta

2022. október 19.
95.1001
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy könnyen összedobható, egészséges mexikói tonhalsaláta, amit pirítósra kenve is lehet fogyasztani akár ebédre vagy éppen vacsorára. Sok hozzávalóra nincs szükségünk.


Hozzávalók:
2 doboz tonhal konzerv
3-4 evőkanál majonéz
nagy marék kukorica
1 kisebb piros kaliforniai paprika
2 evőkanál lila hagyma
1,5 teáskanál limelé
friss koriander
só, bors

Elkészítés:
A tonhalkonzervet szűrjük le és tegyük félre. A hagymát, a paprikát és a koriandert vágjuk össze apróra, majd keverjük össze egy tálban. Ehhez adjuk a többi hozzávalót és ízesítünk. Alaposan elkeverjük a tonhallal a krémet, ha szükséges, akkor még adjunk hozzá majonézt.

Tegyük hűtőbe néhány órára és után már lehet is kenni kenyérre. Ízlés szerint lehet még hozzáadni avokádót vagy fekete babot.
1 hozzászólás

EszterSzabadkai

1 éve, 8 hónapja és 19 napja

Inkább sima tonhalsali.

válasz erre