18 °C
borús égbolt
2024. május 24., péntek
Eszter, Eliza

Mexikói tésztasaláta

2018. február 21.
8.5381
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Néha nehéz elegendő zöldséget fogyasztanunk. Egy jól elkészített salátával azonban nem csak sok zöldséget és ezáltal vitamint tudunk bevinni szervezetünkbe, hanem akár még jól is lakhatunk vele. Ilyen étel a mexikói tésztasaláta is.


Hozzávalók:
200 g masnitészta (vagy bármilyen más tészta)
2 db kis konzerv kukorica
3 szál zöld hagyma
fél csokor koriander
1 evőkanál apróra vágott jalapeno paprika
6-8 szelet füstölt bacon
fél csésze feta sajt
1 kis konzerv vörös bab

Elkészítés:
A tésztát főzzük ki, majd hagyjuk lecsepegni és kihűlni. Közben a kukorica levét öntsük le, majd egy száraz serpenyőben pirítsuk meg a kukoricaszemeket néhány perc alatt. Egy tálban keverjük össze a karikákra vágott hagymát, az apróra vágott koriandert és a paprikát. Ha a kukorica kész, adjuk a hagymás keverékhez. A bacont szintén vágjuk össze és pirítsuk meg egy serpenyőben.

Ha a bacon is kész, akkor mehet a többihez, az összemorzsolt sajttal és a babbal. Végül az egészhez adjuk a tésztát. A salátához lehet még adni egy kis mexikói dresszinget vagy egy kis avokádót.
2 hozzászólás

EszterSzabadkai

6 éve, 9 hónapja és 15 napja

Nem vagyok egy nagy mexikói evő.

válasz erre

hemberender

6 éve, 9 hónapja és 15 napja

Egészen egyszerű. Akár mexikói zöldségkeveréket is lehetne használni.

válasz erre