19 °C
tiszta égbolt
2024. szeptember 20., péntek
Friderika

Mexikói sajtleves

2014. március 07.
2.3721
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Egy újabb pikáns mexikói étel receptjét hoztuk el ma is, mégpedig a sajtlevesüket, amely kukoricából, sajtból és természetesen chiliből áll, de a hozzávalók között találunk még tequilát is.


Hozzávalók:
5 dkg vaj
2 evőkanál liszt
2 gerezd fokhagyma
20 dkg konzerv kukorica
2 db chilipaprika
12,5 dkg natúrkrémsajt
15 dkg keménysajt
1 db húsleveskocka
1 dl tej
5 cl tequila
só, fehérbors
szerecsendió
egy kevés Tabasco
olívaolaj
tortillalap

Elkészítés:
A fokhagymát vágjuk apró darabokra, a chilipaprikát karikákra, a tortillalapokat pedig egyenes csíkokra, valamint a keménysajtot lereszeljük. A vajat nagyon kevés olívaolajon megolvasztom egy lábosban, majd hozzáadom a lisztet és a fokhagymát, majd egy kevés vízzel simára keverem.

Beleteszem a chilit és a kukoricát, majd felöntöm vízzel és beledobom a leveskockát. Ezután jön a fűszerezés, majd 5 percig főzzük a levest. Ezután hozzáadom a sajtot és felforralom az egészet, és csak ezt követően adom hozzá a tequilát. Körülbelül 10-15 percig főzöm, amíg az alkohol elpárolog.

Tálaláskor a levesre tegyünk egy kevés kukoricát, sajtforgácsot és tortilla csíkokat.
4 hozzászólás

Pocok

11 éve, 5 hónapja és 13 napja

Jöhet egy tányérral. röhögő smiley

válasz erre

mokus84

11 éve, 5 hónapja és 13 napja

Nagyszerű recept!

válasz erre

Natasha

11 éve, 5 hónapja és 13 napja

Hmmm de jól hangzik. mosolygó smiley Ezek a mexikóiak sajtot meg chilit esznek csak.

válasz erre

Perec

11 éve, 5 hónapja és 13 napja

Ez fincsi lehet!

válasz erre