Hozzávalók:
5 dkg vaj
2 evőkanál liszt
2 gerezd fokhagyma
20 dkg konzerv kukorica
2 db chilipaprika
12,5 dkg natúrkrémsajt
15 dkg keménysajt
1 db húsleveskocka
1 dl tej
5 cl tequila
só, fehérbors
szerecsendió
egy kevés Tabasco
olívaolaj
tortillalap
Elkészítés:
A fokhagymát vágjuk apró darabokra, a chilipaprikát karikákra, a tortillalapokat pedig egyenes csíkokra, valamint a keménysajtot lereszeljük. A vajat nagyon kevés olívaolajon megolvasztom egy lábosban, majd hozzáadom a lisztet és a fokhagymát, majd egy kevés vízzel simára keverem.
Beleteszem a chilit és a kukoricát, majd felöntöm vízzel és beledobom a leveskockát. Ezután jön a fűszerezés, majd 5 percig főzzük a levest. Ezután hozzáadom a sajtot és felforralom az egészet, és csak ezt követően adom hozzá a tequilát. Körülbelül 10-15 percig főzöm, amíg az alkohol elpárolog.
Tálaláskor a levesre tegyünk egy kevés kukoricát, sajtforgácsot és tortilla csíkokat.