Hozzávalók:
12 dkg vaj
40 dkg mexikói csokoládé
8 db tojás
1 kiskanál fahéj
cukor
Elkészítés:
Nagyon fontos, hogy mexikói csokoládét használjunk. Első lépésként előmelegítjük a sütőt 170 fokra, közben kivajazzuk a szufléformákat, és vékonyan megszórjuk cukorral. Ezután a csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk. A tojásokat ketté választjuk.
A tojássárgákat enyhén felverjük és fokozatosan hozzáadjuk a csokoládéhoz, majd a fahéjat is hozzáadjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a csokoládéba.
A keveréket beleöntjük a formákba és a sütőbe tesszük. Körülbelül 15-20 perc alatt kész is. Akkor lesz jó, ha a csoki 1 cm-re felpúposodik. Porcukorral megszórva vagy tejszínhabbal tálaljuk.