Hozzávalók:
25 dkg vörös bab
3 vöröshagyma
2 evőkanál olaj
40 dkg darált marhahús
3 dl csirkeleves
1 doboz mexikói zöld paradicsom
1 piros szárított csípős paprika
1 kaliforniai piros paprika
2 gerezd fokhagyma
1-1 mokkáskanál oregano
kurkuma
chilipor
só
Elkészítés:
A babot áztassuk be egy éjszakára vízbe, hogy szépen megnőjenek. Másnap az áztatott vízzel együtt felrakjuk főni a babot. A vöröshagymát vágjuk apró kockákra, majd egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk és hozzáadjuk a darált húst. Míg pirul a hús és a hagyma, addig a szárított paprikát a leveslébe áztassuk be. A paradicsomot összevágjuk és a húshoz öntjük.
A paprikát szép, vékony csíkokra vágjuk, valamint a fokhagymát is felaprítjuk. Mind a kettőt a húshoz adjuk és elkeverjük. Ezt követően jöhet a fűszerezés, azaz az oregánó, a chilipor, a só és a kurkuma. Felöntjük az egészet a leveslével és körülbelül 1 órán keresztül főzzük, lassú tűzön, amíg nem sűrűsödik be.
A babot lecsöpögtetjük, hozzáadjuk a húsos alaphoz. További fél órán keresztül főzzük, majd tálalhatjuk is.