27 °C
tiszta égbolt
2025. június 05., csütörtök
Fatime

Mentes gesztenyés szaloncukor házilag

2016. december 18.
12.1763
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Manapság egyre többen szenvednek valamilyen étkezési allergiával, aminek következtében nem ehetnek bármilyen édességet. Mai receptünk egy minden mentes gesztenyés szaloncukor, melyben nincs glutén, laktóz és cukor sem.


Hozzávalók:
250 g natúr gesztenyemassza
6 evőkanál xilit
6 evőkanál kókuszolaj
20 ml kókusztej
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
30 ml meggylé
100 g étcsokoládé

Elkészítés:
A gesztenyemasszát tegyük egy tálba és kicsit morzsoljuk szét. Ehhez adjuk a xilitet, a megolvasztott kókuszolajat, a kókusztejet, a meggylét és a kakaóport. Alaposan összegyúrjuk az egészet, hogy egy egynemű massza legyen belőle. A csokoládét vízgőz felett olvasszuk meg.

Formázzunk szaloncukor formákat a gesztenyés masszából, majd forgassuk meg őket a csokoládéban, vagy csak egyszerűen öntsük le őket a csokival. Végül hagyjuk őket teljesen megdermedni.
3 hozzászólás

Minoni

9 éve, 2 hónapja és 10 napja

Borzalmasak a minden mentes cuccok...

válasz erre

EszterSzabadkai

9 éve, 2 hónapja és 10 napja

Gesztenyés szaloncukrot nagyon szeretem. mosolygó smiley

válasz erre

leoni

9 éve, 2 hónapja és 10 napja

Ezek a minden mentes ételek nekem nem jönnek be...

válasz erre