21 °C
borús égbolt
2025. június 04., szerda
Bulcsú

Mentás-zöldborsós tészta

2014. június 10.
2.8071
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Egyre több helyen kapni friss zöldborsót, így ma egy ínycsiklandozó tésztás étel receptjét hoztuk el. Ehhez a recepthez friss zöldborsó és menta szükséges, melyekben rengeteg a vitamin.


Hozzávalók:
40 dkg bármilyen olasz tészta
40 dkg zöldborsó (friss vagy fagyasztott)
fél csokor menta
50 g reszelt parmezán
100 g félzsíros tejszín
175 g sonka

Elkészítés:
Főzzük meg a tésztát a szokásos módon, azaz bő, sós vízben. Az utolsó 1 percben a zöldborsó felét dobjuk a tésztába, majd szűrjük le együtt. A mentaleveleket tépkedjük le a szárról és tegyük egy turmixgépbe. Tegyük mellé a borsó másik felét, a sajt felét és a tejszínt, majd turmixoljuk össze.

A sonkát vágjuk vékony csíkokra, vagy kockákra. Keverjük hozzá a tésztához, valamint a szószt és a sajt másik felét. Tegyük vissza a tűzre és forgassuk össze jól. Picit forrósítsuk fel.

Végül tálaljuk a tésztát. Egy kevés sajttal megszórjuk, mentalevéllel díszítjük. Sonka nélkül is elkészíthetjük, így a vegetáriánusok is ehetnek belőle.
5 hozzászólás

monyó

11 éve, 11 hónapja és 7 napja

Nagyon gusztusos, jól is hangzik.mosolygó smiley Kipróbálom, ment a kedvencek közé!mosolygó smiley

válasz erre

Lili

11 éve, 11 hónapja és 7 napja

Istenien néz ki. mosolygó smiley Nagyon szeretem a tésztás ételeket.

válasz erre

bonita

11 éve, 11 hónapja és 7 napja

Mentás-borsós? Érdekes ízhatás lehet. Még sosem ettem ilyet.

válasz erre

Kicsi

11 éve, 11 hónapja és 7 napja

Hmm,nagyon guszti! mosolygó smiley

válasz erre

Sonci

11 éve, 11 hónapja és 7 napja

Jól néz ki nagyon és egyszerű is. mosolygó smiley

válasz erre