Hozzávalók:
40 dkg bármilyen olasz tészta
40 dkg zöldborsó (friss vagy fagyasztott)
fél csokor menta
50 g reszelt parmezán
100 g félzsíros tejszín
175 g sonka
Elkészítés:
Főzzük meg a tésztát a szokásos módon, azaz bő, sós vízben. Az utolsó 1 percben a zöldborsó felét dobjuk a tésztába, majd szűrjük le együtt. A mentaleveleket tépkedjük le a szárról és tegyük egy turmixgépbe. Tegyük mellé a borsó másik felét, a sajt felét és a tejszínt, majd turmixoljuk össze.
A sonkát vágjuk vékony csíkokra, vagy kockákra. Keverjük hozzá a tésztához, valamint a szószt és a sajt másik felét. Tegyük vissza a tűzre és forgassuk össze jól. Picit forrósítsuk fel.
Végül tálaljuk a tésztát. Egy kevés sajttal megszórjuk, mentalevéllel díszítjük. Sonka nélkül is elkészíthetjük, így a vegetáriánusok is ehetnek belőle.