Hozzávalók:
450 g pulykamell
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál vaj
só, bors
2 evőkanál finomliszt
1 evőkanál aprított menta
1 evőkanál petrezselyem
1,5 dl fehérbor
1 dl főzőtejszín
Elkészítés:
A pulykát mossuk meg, majd vágjuk kisebb csíkokra. Sóval és borssal szórjuk meg, majd a lisztben forgassuk meg. Egy serpenyőbe olajat teszünk és a húsokat pár perc alatt megpirítjuk, majd félre tesszük őket pihenni. Addig elkészítjük a szószt.
Ehhez a serpenyőben vajat olvasztunk, majd beleöntjük a fehérbort és hagyjuk, hogy az alkohol elpárologjon belőle. Ha megvan, akkor visszatesszük a húst, rászórjuk a mentát és a petrezselymet, valamint ráöntjük a tejszínt. Összekeverjük és összefőzzük az egészet.