30 °C
kevés felhő
2025. június 08., vasárnap
Medárd

Mentás pulykacsíkok

2015. június 26.
2.1721
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Nyáron rengeteg italban és desszertben megtaláljuk a hűsítő mentát. Ezt a növényt nem csak italokban lehet felhasználni, hanem akár a főzés során húsokhoz is. Ma egy ilyen receptet mutatunk.
 


Hozzávalók:
450 g pulykamell
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál vaj
só, bors
2 evőkanál finomliszt
1 evőkanál aprított menta
1 evőkanál petrezselyem
1,5 dl fehérbor
1 dl főzőtejszín

Elkészítés:
A pulykát mossuk meg, majd vágjuk kisebb csíkokra. Sóval és borssal szórjuk meg, majd a lisztben forgassuk meg. Egy serpenyőbe olajat teszünk és a húsokat pár perc alatt megpirítjuk, majd félre tesszük őket pihenni. Addig elkészítjük a szószt.

Ehhez a serpenyőben vajat olvasztunk, majd beleöntjük a fehérbort és hagyjuk, hogy az alkohol elpárologjon belőle. Ha megvan, akkor visszatesszük a húst, rászórjuk a mentát és a petrezselymet, valamint ráöntjük a tejszínt. Összekeverjük és összefőzzük az egészet.
6 hozzászólás

kpal

10 éve, 9 hónapja és 21 napja

ínycsiklandozó mosolygó smiley

válasz erre

Zita.Péter

10 éve, 9 hónapja és 22 napja

Érdekes lehet ez a mentás változat.

válasz erre

Móni

10 éve, 9 hónapja és 22 napja

Gusztusos.

válasz erre

Natasha

10 éve, 9 hónapja és 22 napja

Mentás finom lehet. mosolygó smiley

válasz erre

monyó

10 éve, 9 hónapja és 22 napja

Izgalmas íze lehet.

válasz erre

csillucs

10 éve, 9 hónapja és 22 napja

Imádom az ilyen különlegességeket.

válasz erre