A méhpempő egy rendkívül összetett anyag, amely igencsak gazdag fehérjében, legfontosabb összetevői pedig a különféle vitaminok, így találhatunk benne nagy mennyiségű A-, C-, D- és E- vitamint a B-vitaminok mellett. A méhpempőben a tudomány jelenlegi állása szerint is ismeretlen eredetű, de természetes antibiotikumokhoz hasonlító baktérium- és vírusszaporodást gátló anyagok találhatók.
Sőt, a borsos áron beszerezhető táplálék-kiegészítő hatékony méregtelenítőként is alkalmazható. Hatékonysága elsősorban annak köszönhető, hogy folyamatos fogyasztásával a benne található hajtóanyagok a sejtekig hatolnak, így a legtöbb méregtelenítő kúrával ellentétben rendkívül nagy hatást fejt ki a szervezetben felhalmozódó káros anyagokra.
A méhpempő fogyasztása rendkívül kedvező asztmások, csonttöréstől, májbetegségektől és bőrproblémáktól szenvedők számára, de idegrendszeri panaszokra, gyomor- és bélbántalmakra, valamint keringési- és szívproblémákra is alkalmazható, immunerősítő hatása pedig többszörösen igazolt. A méhpempő képes felfrissíteni a testet, regeneráló hatása elvitathatatlan, egészségkárosító mellékhatással pedig egyáltalán nem rendelkezik, így kortól és nemtől függetlenül fogyasztható.