0 °C
borús égbolt
2023. december 11., hétfő
Árpád

Meghosszabbítja életünket a kiegyensúlyozott és aktív nemi élet

2013. november 09.
9.5831
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Dr. Eric Braveramn, a világhírű öregedést kutató amerikai szakember legfrissebb kutatásában - amely alapján egy alapos, tudományos értekezést is megfogalmazott - fényt derített arra, hogy fiatalabbnak érezzük magunkat, ezáltal ténylegesen tovább is élhetünk, amennyiben kiegyensúlyozott és aktív nemi életet folytatunk.
 


Braveramn professzor szerint az aktív szexuális élet képes megemelni szervezetünk hormonszintjét, aminek köszönhetően nem csak fiatalabbnak és fittebbnek látszunk, hanem egyben anyagcserénk és agyműködésünk is serkentődik, a szívünk és immunrendszerünk pedig egészségesebb marad.

A doktor kiemelte, hogy a nemi vágy egy bizonyos idő után természetes módon lecsökken, ám természetes módszerekkel képesek vagyunk megnövelni azt, többek között például mérsékelt kávé és barna rizs fogyasztásával, ugyanakkor az avokadó is segítheti a nemi élvezetek fokozását, de a spárga, a banán, a káposzta, a zeller, a füge és a tengeri gyümölcsök is hasonló hatással bírnak.

A kutatások alapján heti három szeretkezés képes a felére csökkenteni a férfiak esetében a szívroham, valamint az agyvérzés kockázatát, az idősebbek esetében pedig ritkább a prosztatarák kialakulása azoknál a férfiaknál, akik idősebb korban is aktív szexuális életet élnek. Az egészséges nemi életet élők között tudományos kutatások igazolták, hogy az agy maximális teljesítményen dolgozik, ezáltal megfelelő mennyiségben termelődnek a különféle vegyületek.

Éppen ezért a csökkent nemi vágy miatt problémák lehetnek a négy legfőbb agyi vegyülettel, így a dopaminnal, az acetilholinnal, a GABÁ-val és a szerotinnal, amelyek elégtelen mennyiségük miatt súlyos problémákkal szembesülhetünk a későbbiekben, mindemellett pedig szexuális étvágyunk is lecsökkenhet.
5 hozzászólás

kpal

9 éve, 9 hónapja és 12 napja

Idős korban is ez a megoldás nem a patika

válasz erre

vyck66

10 éve, 5 hónapja és 1 napja

Mindig tudtam,hogy egészséges

válasz erre

Böbe

10 éve, 11 hónapja

Hajrá a hosszú életért

válasz erre

csillucs

10 éve, 11 hónapja és 13 napja

Akkor ez a hosszú élet titka

válasz erre

becky

10 éve, 11 hónapja és 13 napja

És akor a heti 5X?

válasz erre