27 °C
tiszta égbolt
2025. június 30., hétfő
Pál

Meggykrém

2015. június 18.
3.3081
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ma egy krémesen finom nyári édesség receptjét mutatjuk be, melyet könnyedén elkészíthetünk. Mivel a meggy már sok helyen érik, ezért érdemes belőle ilyen krémet készíteni.
 


Hozzávalók:
4 db tojás
100 g cukor
1 csipet só
1 késhegynyi gyömbérpor
1 késhegynyi bors
3 evőkanál rum
260 g meggy
1 evőkanál kukoricakeményítő
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:
Első lépésként a tojásokat válasszuk szét, majd a sárgájához adjuk a cukor felét, a rumot és a fűszereket. Vízgőz felett folyamatos kevergetés mellett besűrítjük az egészet, majd hagyjuk kihűlni. A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá keverjük.

A meggyet kimagozzuk és pépesítjük. Hozzáadjuk a cukor másik felét és a vaníliás cukrot, majd elkezdjük melegíteni. A keményítőt kevés vízzel keverjük el és adjuk a meggyhez. Felforraljuk és besűrítjük a meggykrémet is. Hagyjuk kihűlni.

Ha már minden kihűlt, akkor a meggykrémet a tojássárgás krémhez keverjük, majd óvatosan a habot is belekeverjük. Végül poharakba töltjük a krémet és meggyel vagy csokidarabkákkal díszítjük.
4 hozzászólás

pilótakeksz

10 éve, 10 hónapja és 24 napja

Ez nagyon jó lehet.

válasz erre

eperjam

10 éve, 10 hónapja és 24 napja

Ezt mondjuk cseresznyével próbálnám ki.

válasz erre

Edit90

10 éve, 10 hónapja és 24 napja

Finomnak tűnik.

válasz erre

monyó

10 éve, 10 hónapja és 24 napja

De gusztusosan néz ki. Meg is kívántam. mosolygó smiley

válasz erre