9 °C
tiszta égbolt
2024. november 02., szombat
Achilles

Meggykrém

2015. június 18.
3.1101
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ma egy krémesen finom nyári édesség receptjét mutatjuk be, melyet könnyedén elkészíthetünk. Mivel a meggy már sok helyen érik, ezért érdemes belőle ilyen krémet készíteni.


Hozzávalók:
4 db tojás
100 g cukor
1 csipet só
1 késhegynyi gyömbérpor
1 késhegynyi bors
3 evőkanál rum
260 g meggy
1 evőkanál kukoricakeményítő
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:
Első lépésként a tojásokat válasszuk szét, majd a sárgájához adjuk a cukor felét, a rumot és a fűszereket. Vízgőz felett folyamatos kevergetés mellett besűrítjük az egészet, majd hagyjuk kihűlni. A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá keverjük.

A meggyet kimagozzuk és pépesítjük. Hozzáadjuk a cukor másik felét és a vaníliás cukrot, majd elkezdjük melegíteni. A keményítőt kevés vízzel keverjük el és adjuk a meggyhez. Felforraljuk és besűrítjük a meggykrémet is. Hagyjuk kihűlni.

Ha már minden kihűlt, akkor a meggykrémet a tojássárgás krémhez keverjük, majd óvatosan a habot is belekeverjük. Végül poharakba töltjük a krémet és meggyel vagy csokidarabkákkal díszítjük.
4 hozzászólás

pilótakeksz

10 éve, 2 hónapja és 8 napja

Ez nagyon jó lehet.

válasz erre

eperjam

10 éve, 2 hónapja és 8 napja

Ezt mondjuk cseresznyével próbálnám ki.

válasz erre

Edit90

10 éve, 2 hónapja és 8 napja

Finomnak tűnik.

válasz erre

monyó

10 éve, 2 hónapja és 8 napja

De gusztusosan néz ki. Meg is kívántam. mosolygó smiley

válasz erre