Hozzávalók:
4 db tojás
100 g cukor
1 csipet só
1 késhegynyi gyömbérpor
1 késhegynyi bors
3 evőkanál rum
260 g meggy
1 evőkanál kukoricakeményítő
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
Első lépésként a tojásokat válasszuk szét, majd a sárgájához adjuk a cukor felét, a rumot és a fűszereket. Vízgőz felett folyamatos kevergetés mellett besűrítjük az egészet, majd hagyjuk kihűlni. A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá keverjük.
A meggyet kimagozzuk és pépesítjük. Hozzáadjuk a cukor másik felét és a vaníliás cukrot, majd elkezdjük melegíteni. A keményítőt kevés vízzel keverjük el és adjuk a meggyhez. Felforraljuk és besűrítjük a meggykrémet is. Hagyjuk kihűlni.
Ha már minden kihűlt, akkor a meggykrémet a tojássárgás krémhez keverjük, majd óvatosan a habot is belekeverjük. Végül poharakba töltjük a krémet és meggyel vagy csokidarabkákkal díszítjük.