13 °C
enyhe eső
2024. március 29., péntek
Auguszta

Meggyes-krémsajtos brownie

2021. december 03.
73.7601
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon ízletes sütemény, amit egészen biztosan imádni fog az egész család, ha elkészítjük. Nem túl bonyolult elkészíteni, akár az ünnepi asztalra is tehetjük.


Hozzávalók:
200 g étcsokoládé
165 g vaj
3 db tojás + 2 db tojás sárgája
1 teáskanál vanília kivonat
160 g barnacukor
2 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaópor
egy csipet só
225 g natúr krémsajt
50 g kristálycukor
1 teáskanál vanília kivonat
1 db tojás
200 g meggy

Elkészítés:
Először készítsük el a brownie alapot, ehhez a csokoládékat a vajjal vízgőz felett megolvasztjuk. Egy másik tálban a tojásokat és a tojássárgákat felverjük, majd hozzáadjuk a barna cukrot és addig keverjük, míg világos nem lesz a krém. Ehhez keverjük a megolvasztott csokit, a lisztet, a kakaóport és a csipet sót.

Ezután a krémsajtos részhez a sajtot elkeverjük a cukorral, a vanília kivonattal és az egy darab tojással. A brownie masszát egy tepsibe öntjük és rátesszük a krémsajtos részt, majd kissé összekeverjük. Megszórjuk a tetejét magozott meggyel, majd előmelegített sütőben 180 fokon 30-40 perc alatt készre sütjük.
1 hozzászólás

Lili

2 éve, 6 hónapja és 5 napja

Azta mindenit de jól néz ki! meglepett smiley

válasz erre