Hozzávalók:
200 g étcsokoládé
165 g vaj
3 db tojás + 2 db tojás sárgája
1 teáskanál vanília kivonat
160 g barnacukor
2 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaópor
egy csipet só
225 g natúr krémsajt
50 g kristálycukor
1 teáskanál vanília kivonat
1 db tojás
200 g meggy
Elkészítés:
Először készítsük el a brownie alapot, ehhez a csokoládékat a vajjal vízgőz felett megolvasztjuk. Egy másik tálban a tojásokat és a tojássárgákat felverjük, majd hozzáadjuk a barna cukrot és addig keverjük, míg világos nem lesz a krém. Ehhez keverjük a megolvasztott csokit, a lisztet, a kakaóport és a csipet sót.
Ezután a krémsajtos részhez a sajtot elkeverjük a cukorral, a vanília kivonattal és az egy darab tojással. A brownie masszát egy tepsibe öntjük és rátesszük a krémsajtos részt, majd kissé összekeverjük. Megszórjuk a tetejét magozott meggyel, majd előmelegített sütőben 180 fokon 30-40 perc alatt készre sütjük.