34 °C
erős felhőzet
2025. június 27., péntek
László

Meggyes rétes

2014. június 16.
4.9381
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Kezdjük a hetet egy isteni desszerttel, melyet már nagymamáink is előszeretettel készítettek. A meggyes rétesnek egy egyszerűbb és gyorsabb változatát fogjuk megmutatni nektek.
 


Hozzávalók:
1 csomag réteslap
35-40 dkg friss meggy
2 evőkanál zsemlemorzsa
2 evőkanál darált dió
késhegynyi fahéj
1,5 dl olvasztott vaj
2 evőkanálnyi porcukor
egy kevés vaníliás cukor

Elkészítés:
Egy tiszta konyharuhára kihajtogatom a réteslapokat. Az első lapot megkenjük az olvasztott vajjal (használhatunk zsírt is), majd ráhelyezem a következő lapot, azt is megkenjük és végül jön a harmadik lap, melynek csak a szélét kenjük meg. Ugyan így megcsináljuk a másik 3 lapot is.

A zsemlemorzsát és a diót keverjük össze és a felét tegyük rá a harmadik lap tetejének a felére. Az előre kimagozott meggy felét és rátesszük a diós részre. A meggyet egy kevés fahéjjal meghintjük. Óvatosan, szorosan feltekerjük a réteseket és megkenjük őket vajjal.

Előmelegített sütőben, 190 fokon 25-30 perc alatt pirosra sütjük. A porcukrot és a vaníliás cukrot keverjük össze, majd a megsült réteseket szórjuk meg a keverékkel.
5 hozzászólás

Pocok

11 éve, 11 hónapja és 24 napja

Jöhet bármikor, bármilyen mennyiségben! röhögő smiley

válasz erre

Zita.Péter

11 éve, 11 hónapja és 24 napja

Akkor az igazi ha a réteslapot is mi nyújtjuk! kacsintó smiley Amúgy perfekt recept ismét!

válasz erre

kpal

11 éve, 11 hónapja és 25 napja

Túróval is király kacsintó smiley

válasz erre

Babóca

11 éve, 11 hónapja és 25 napja

Nekem a mákos meggyes a kedvencem, de a sima meggyest is szeretem. mosolygó smiley

válasz erre

Perec

11 éve, 11 hónapja és 25 napja

Imádom. Az egyik legjobb kaja!mosolygó smiley

válasz erre