27 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Meggyes rétes

2014. június 16.
4.8951
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Kezdjük a hetet egy isteni desszerttel, melyet már nagymamáink is előszeretettel készítettek. A meggyes rétesnek egy egyszerűbb és gyorsabb változatát fogjuk megmutatni nektek.
 


Hozzávalók:
1 csomag réteslap
35-40 dkg friss meggy
2 evőkanál zsemlemorzsa
2 evőkanál darált dió
késhegynyi fahéj
1,5 dl olvasztott vaj
2 evőkanálnyi porcukor
egy kevés vaníliás cukor

Elkészítés:
Egy tiszta konyharuhára kihajtogatom a réteslapokat. Az első lapot megkenjük az olvasztott vajjal (használhatunk zsírt is), majd ráhelyezem a következő lapot, azt is megkenjük és végül jön a harmadik lap, melynek csak a szélét kenjük meg. Ugyan így megcsináljuk a másik 3 lapot is.

A zsemlemorzsát és a diót keverjük össze és a felét tegyük rá a harmadik lap tetejének a felére. Az előre kimagozott meggy felét és rátesszük a diós részre. A meggyet egy kevés fahéjjal meghintjük. Óvatosan, szorosan feltekerjük a réteseket és megkenjük őket vajjal.

Előmelegített sütőben, 190 fokon 25-30 perc alatt pirosra sütjük. A porcukrot és a vaníliás cukrot keverjük össze, majd a megsült réteseket szórjuk meg a keverékkel.
5 hozzászólás

Pocok

11 éve, 11 hónapja és 3 napja

Jöhet bármikor, bármilyen mennyiségben! röhögő smiley

válasz erre

Zita.Péter

11 éve, 11 hónapja és 3 napja

Akkor az igazi ha a réteslapot is mi nyújtjuk! kacsintó smiley Amúgy perfekt recept ismét!

válasz erre

kpal

11 éve, 11 hónapja és 3 napja

Túróval is király kacsintó smiley

válasz erre

Babóca

11 éve, 11 hónapja és 3 napja

Nekem a mákos meggyes a kedvencem, de a sima meggyest is szeretem. mosolygó smiley

válasz erre

Perec

11 éve, 11 hónapja és 3 napja

Imádom. Az egyik legjobb kaja!mosolygó smiley

válasz erre