Hozzávalók:
1 csomag réteslap
35-40 dkg friss meggy
2 evőkanál zsemlemorzsa
2 evőkanál darált dió
késhegynyi fahéj
1,5 dl olvasztott vaj
2 evőkanálnyi porcukor
egy kevés vaníliás cukor
Elkészítés:
Egy tiszta konyharuhára kihajtogatom a réteslapokat. Az első lapot megkenjük az olvasztott vajjal (használhatunk zsírt is), majd ráhelyezem a következő lapot, azt is megkenjük és végül jön a harmadik lap, melynek csak a szélét kenjük meg. Ugyan így megcsináljuk a másik 3 lapot is.
A zsemlemorzsát és a diót keverjük össze és a felét tegyük rá a harmadik lap tetejének a felére. Az előre kimagozott meggy felét és rátesszük a diós részre. A meggyet egy kevés fahéjjal meghintjük. Óvatosan, szorosan feltekerjük a réteseket és megkenjük őket vajjal.
Előmelegített sütőben, 190 fokon 25-30 perc alatt pirosra sütjük. A porcukrot és a vaníliás cukrot keverjük össze, majd a megsült réteseket szórjuk meg a keverékkel.