Hozzávalók:
250 g margarin
250 g porcukor
4 db tojás
370 g finomliszt
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
150 g meggybefőtt
1 evőkanál vaj
1 evőkanál zsemlemorzsa
Elkészítés:
A meggyet csepegtessük le. Egy tálban keverjük habosra a cukrot és a vajat. A vaj legyen szobahőmérsékletű. Ezután adagoljuk hozzá a tojásokat is és a vaníliás cukrot. Egy fakanál segítségével 2-3 adagban keverjük a masszához a lisztet és a sütőport. A kuglóf formát kenjük ki vajjal és szórjuk meg zsemlemorzsával.
A tészta egy részét öntsük a formába, majd szórjuk bele a meggyet, ezután zárjuk le ismét tésztával az egészet. Előmelegített sütőben 180 fokon 45-50 percig sütjük, vagy tűpróbáig.