18 °C
borús égbolt
2024. május 24., péntek
Eszter, Eliza

Medvehagymás-újhagymás sajtkrém

2017. március 06.
8.2671
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Lassan itt a tavasz, azaz lassan itt a medvehagyma szezonja is. A medvehagyma egy nagyon egészséges fűszernövény, amit sok féle képen fel lehet használni. Például készíthetünk vele nagyon finom sajtkrémet is, amit aztán tehetünk szendvicsekre, de akár mártogatósnak is használhatunk.


Hozzávalók:
200 g tömlős sajtkrém
4 evőkanál tejföl
néhány levél medvehagyma
1 szál újhagyma

frissen őrölt bors
kevés extra szűz olívaolaj

Elkészítés:
Az újhagymát a zöldjével együtt vágjuk nagyon apróra. A medvehagymát szintén vágjuk apróra. Egy tálban keverjük össze a tejfölt, a sajtkrémet és az olívaolajat. Sóval és borssal szórjuk meg, majd mehet bele az apróra vágott újhagyma és medvehagyma.

Alaposan összekeverjük és hűtőbe tesszük néhány órára. Ha túl sűrű lenne, olívaolajjal lehet az állagán változtatni.
3 hozzászólás

EszterSzabadkai

7 éve, 10 hónapja és 3 napja

Szuper recept. mosolygó smiley

válasz erre

Zita.Péter

7 éve, 10 hónapja és 3 napja

Tavaly próbáltam ki először a medvehagymát és nagyon bejött.

válasz erre

pilótakeksz

7 éve, 10 hónapja és 3 napja

Imádom a sajtkrémeket bár nem sokat eszem. De ez jól hangzik.

válasz erre