15 °C
enyhe eső
2025. május 23., péntek
Dezső

Medvehagymás-sajtos tészta

2022. március 24.
61.7421
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy ízletes, egyedényes tésztaétel, melyet nagyon könnyű elkészíteni. A szezon legjobb növényét sem lehet kihagyni, azaz a medvehagymát, amitől igazán finom lesz ez az étel.


Hozzávalók:
400 g tészta
1 nagy csokor medvehagyma
1 ek olívaolaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
kb. 8 dl víz
250 ml főzőtejszín
250 g cheddar sajt
50 g parmezán sajt
só, bors

Elkészítés:
Egy nagyobb edényben az apróra vágott hagymát puhára pároljuk kevés olajon, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és egy percig pirítjuk. Ezt követően beledobjuk az összevágott medvehagymát, a tésztát és felöntjük a tejszínnel, valamint annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Szórjuk meg sóval és borssal.

Forraljuk fel, majd csökkentsük a hőmérsékletet. Ha megfőtt a tészta, akkor beleszórjuk a sajtokat és alaposan összekeverjük az egészet. Ezt követően már lehet is tálalni.
1 hozzászólás

Gizus

3 éve, 5 hónapja és 6 napja

Ez nagyon jól hangzik.

válasz erre