15 °C
enyhe eső
2025. május 23., péntek
Dezső

Medvehagymás vajkrém

2018. március 18.
7.5671
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Medvehagyma rengeteg féle képen felhasználható, készíthetünk belőle például nagyobb adag vajkrémet is, amit aztán húsokhoz vagy szendvicsekhez is felhasználhatunk. Nagyon könnyen össze lehet dobni.


Hozzávalók:
1 csokor medvehagyma
1 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál citromlé
150 g vaj


Elkészítés:
A medvehagymát mossuk meg, majd töröljük szárazra vagy használhatunk salátacentrifugát is. Ezután vágjuk össze egészen apróra. A vajat picit olvasszuk meg, de ne teljesen, majd keverjük hozzá a medvehagymát, a sót, a citromlevet és az olívaolajat. Tegyük egy fóliába és alakítsuk ki henger alakúra a vajat.

Tegyük hűtőbe néhány órára, hogy teljesen megszilárduljon. Amit nem használunk fel, azt érdemes a fagyasztóba tenni, ahol néhány hónapig is elvan a vajkrém. Húsokhoz, salátákhoz vagy tésztákhoz is használhatjuk.
2 hozzászólás

EszterSzabadkai

7 éve, 9 hónapja és 18 napja

Jaj de szeretem a medvehagymát.

válasz erre

leoni

7 éve, 9 hónapja és 18 napja

Huu imádom az ilyen ízesített vajakat.

válasz erre