Lassan itt a medvehagyma szezonja, így érdemes elővenni kedvenc receptjeinket. A zöldségesnél már lehet kapni friss medvehagymát, de akár saját magunk is elmehetünk szedni, de ilyenkor figyeljünk, hogy mit szedünk le.
Hozzávalók:
fél csokor medvehagyma
125 g zsírszegény túró
2 evőkanál lenmag olaj
fél fej lila hagyma
1 evőkanál citromlé
só, fehér bors
Elkészítés:
A medvehagymát alaposan mossuk meg és csepegtessük le. Ezután vágjuk össze minél kisebbre. A lila hagymát szintén vágjuk össze. A túrót tegyük egy tálba és egy villával tőrjük össze. Ezután keverjük hozzá az apróra vágott hagymát, medvehagymát, olajat, sót, borsot és a citromlevet.
Alaposan dolgozzuk össze és tegyük a hűtőbe néhány órára, hogy az ízek jól összeérjenek. Végül friss pirítósra vagy kenyérre kenve már fogyaszthatjuk is.