33 °C
borús égbolt
2025. június 29., vasárnap
Péter, Pál

Medvehagymás túrókrém

2019. március 21.
11.0111
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Lassan itt a medvehagyma szezonja, így érdemes elővenni kedvenc receptjeinket. A zöldségesnél már lehet kapni friss medvehagymát, de akár saját magunk is elmehetünk szedni, de ilyenkor figyeljünk, hogy mit szedünk le.
 


Hozzávalók:
fél csokor medvehagyma
125 g zsírszegény túró
2 evőkanál lenmag olaj
fél fej lila hagyma
1 evőkanál citromlé
só, fehér bors

Elkészítés:
A medvehagymát alaposan mossuk meg és csepegtessük le. Ezután vágjuk össze minél kisebbre. A lila hagymát szintén vágjuk össze. A túrót tegyük egy tálba és egy villával tőrjük össze. Ezután keverjük hozzá az apróra vágott hagymát, medvehagymát, olajat, sót, borsot és a citromlevet.

Alaposan dolgozzuk össze és tegyük a hűtőbe néhány órára, hogy az ízek jól összeérjenek. Végül friss pirítósra vagy kenyérre kenve már fogyaszthatjuk is.
1 hozzászólás

Lili

6 éve, 9 hónapja és 23 napja

Nagyon király.

válasz erre