27 °C
tiszta égbolt
2025. június 30., hétfő
Pál

Medvehagymás tészta

2016. március 06.
8.1151
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Végre ismét kapható a tavasz egyik legjobb gyógynövénye, a medvehagyma. Ebből a növényből bármilyen ételt lehet készíteni, nagyon finom és egészséges is. Ha teheted, vásárolj egy kis medvehagymát és készíts belőle tésztás ételt.
 


Hozzávalók:
2 csokor medvehagyma
150 g gorgonzola
100 g csiperkegomba
2 dl főzőtejszín
1 evőkanál vaj
250 g tészta


Elkészítés:
A medvehagyma szárát vágjuk le, a többit pedig vékonyan szeleteljük fel. A gombát szintén vágjuk szeletekre. A tésztát a szokásos módon főzzük ki. A gombát kezdjük el párolni a vajon, majd adjuk hozzá a medvehagymát is. Pár perc alatt megfonnyad.

Ezt követően a tejszínt keverjük a gombás szószhoz és szórjuk bele a gorgonzola sajtot. A tésztát szűrjük le és keverjük össze a szósszal. Már tálalhatjuk is.
5 hozzászólás

becky

10 éve, 1 hónapja és 14 napja

Ez az amitől nem büdös a lehelet ugye?

válasz erre

zitucska

10 éve, 1 hónapja és 14 napja

Szeretem a medvehagymát. mosolygó smiley

válasz erre

Sandy

10 éve, 1 hónapja és 14 napja

Én még nem nagyon láttam medvehagymát. szomorú smiley

válasz erre

Kunoichi

10 éve, 1 hónapja és 14 napja

De fini lehet mosolygó smiley

válasz erre

blondi

10 éve, 1 hónapja és 14 napja

Finomnak tűnik. Nagyon szeretjük a medvehagymát.

válasz erre