16 °C
szórványos felhőzet
2025. június 10., kedd
Margit, Gréta

Medvehagymás tészta

2016. március 06.
8.1051
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Végre ismét kapható a tavasz egyik legjobb gyógynövénye, a medvehagyma. Ebből a növényből bármilyen ételt lehet készíteni, nagyon finom és egészséges is. Ha teheted, vásárolj egy kis medvehagymát és készíts belőle tésztás ételt.
 


Hozzávalók:
2 csokor medvehagyma
150 g gorgonzola
100 g csiperkegomba
2 dl főzőtejszín
1 evőkanál vaj
250 g tészta


Elkészítés:
A medvehagyma szárát vágjuk le, a többit pedig vékonyan szeleteljük fel. A gombát szintén vágjuk szeletekre. A tésztát a szokásos módon főzzük ki. A gombát kezdjük el párolni a vajon, majd adjuk hozzá a medvehagymát is. Pár perc alatt megfonnyad.

Ezt követően a tejszínt keverjük a gombás szószhoz és szórjuk bele a gorgonzola sajtot. A tésztát szűrjük le és keverjük össze a szósszal. Már tálalhatjuk is.
5 hozzászólás

becky

10 éve, 22 napja

Ez az amitől nem büdös a lehelet ugye?

válasz erre

zitucska

10 éve, 22 napja

Szeretem a medvehagymát. mosolygó smiley

válasz erre

Sandy

10 éve, 22 napja

Én még nem nagyon láttam medvehagymát. szomorú smiley

válasz erre

Kunoichi

10 éve, 22 napja

De fini lehet mosolygó smiley

válasz erre

blondi

10 éve, 22 napja

Finomnak tűnik. Nagyon szeretjük a medvehagymát.

válasz erre