Hozzávalók:
300 g liszt
3 db tojás
fél teáskanál só
250 g ricotta
100 g füstölt sajt
1 csokor medvehagyma
2 evőkanál tejföl
só, bors
Elkészítés:
Első lépésként készítsük el a tésztát. Ehhez a lisztet, a tojásokat és a fél teáskanál sót dolgozzuk össze, hogy szép sima tésztát kapjunk. Rakjuk egy folpackba és tegyük a hűtőbe 30 percre. Közben elkészítjük a tölteléket. A ricottát elkeverjük a reszelt sajttal, az összevágott medvehagymával, a tejföllel és a sóval, borssal.
A tésztát enyhén lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, majd négyzetekre vágjuk. Megtöltjük a tésztákat a töltelékkel és egy villával lezárjuk őket. Végül lobogó sós vízben 5-6 perc alatt készre főzzük. Ezt követően lehet tálalni pestoval, tejszínnel vagy reszelt sajttal.