24 °C
tiszta égbolt
2025. június 23., hétfő
Zoltán

Medvehagymás ravioli

2022. március 19.
51.3301
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk ismét egy medvehagymás étel, melyet biztosan kedvelni fog az egész család. A medvehagymával töltött raviolit nem nehéz elkészíteni, de időigényes a tészta miatt.
 


Hozzávalók:
300 g liszt
3 db tojás
fél teáskanál só
250 g ricotta
100 g füstölt sajt
1 csokor medvehagyma
2 evőkanál tejföl
só, bors

Elkészítés:
Első lépésként készítsük el a tésztát. Ehhez a lisztet, a tojásokat és a fél teáskanál sót dolgozzuk össze, hogy szép sima tésztát kapjunk. Rakjuk egy folpackba és tegyük a hűtőbe 30 percre. Közben elkészítjük a tölteléket. A ricottát elkeverjük a reszelt sajttal, az összevágott medvehagymával, a tejföllel és a sóval, borssal.

A tésztát enyhén lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, majd négyzetekre vágjuk. Megtöltjük a tésztákat a töltelékkel és egy villával lezárjuk őket. Végül lobogó sós vízben 5-6 perc alatt készre főzzük. Ezt követően lehet tálalni pestoval, tejszínnel vagy reszelt sajttal.
2 hozzászólás

Enci

3 éve, 6 hónapja és 13 napja

Szeretem a medvehagymát, de ilyet még nem ettem.

válasz erre

Bogyó

3 éve, 6 hónapja és 14 napja

Nyami!! Imádom a medvehagymát.

válasz erre