Hozzávalók:
50 dkg finom liszt
1 csokor medvehagyma
2 tojássárgája
1 dl tejföl
25 dkg margarin
3 dkg élesztő
1 dl tej
1 dkg cukor
só
Elkészítés:
Az élesztőt a langyos tejben a cukorral együtt felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal összekeverjük, hozzáadjuk az élesztőt és a többi hozzávalót. Jól kidolgozzuk, majd fél óráig pihentetjük.
A medvehagymát megmossuk, jól lecsepegtetjük, és vékony csíkokra vágjuk. A tésztát kinyújtjuk, rászórjuk a vágott medvehagyma felét, és az egészet felcsavarjuk, ezután nyújtófával kissé ellapítjuk, felébe egymásra hajtva 20 percig langyos helyen pihentetjük. Akkor ismét kinyújtjuk, és megszórjuk a maradék medvehagymával, és az előbbi módon felcsavarjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk, ezt követően pedig kiszaggatjuk.
Tojással megkenjük, a tepsiben még 10 percig pihentetjük, majd előmelegített sütőben, 170 fokon 25-30 perc alatt kisütjük.