12 °C
enyhe eső
2024. október 04., péntek
Ferenc

Medvehagymás pestos rizottó

2016. április 17.
2.3611
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Még mindig lehet kapni medvehagymát, így egy újabb finom medvehagymás receptet hoztunk el. A medvehagymás pesto receptjét itt találhatjátok, ha frissen szeretnétek elkészíteni. Most pedig következzék a rizottó receptje.


Hozzávalók:
200 g rizottó rizs
1 közepes vöröshagyma
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál vaj
csipet só
kakukkfű
150 ml fehér bor
800 ml alaplé
150 g bébispenót
medvehagymás pesto

Elkészítés:
Első lépésként készítsük el a pestot, ha nincs otthon korábbról. A hagymát vágjuk apróra, majd egy nagyobb lábosban az olajon és a vajon pároljuk meg a hagymát. Sóval szórjuk meg, majd adjuk hozzá a rizst és a kakukkfüvet. Kis ideig kevergessük és pirítsuk meg a rizst.

Öntsük fel a rizst a borral, majd ha az alkohol elpárolgott, akkor az alaplével. Közepes lángon 20-25 percig főzzük. Közben a spenótot kevés olajon pároljuk meg pár perc alatt. Ha a rizs teljesen magába szívta a levet, adjunk hozzá négy evőkanál pestot és a spenótot.

Alaposan keverjük össze és egy pár perc főzés után már tálalhatjuk is. Kevés parmezánnal vagy más sajttal megszórva tálaljuk.
itt találhatjátok, ha frissen szeretnétek elkészíteni. Most pedig következzék a rizottó receptje. '>
4 hozzászólás

csillucs

9 éve, 2 hónapja és 11 napja

Mentettem is mert ezt megcsinálom.

válasz erre

kalifa

9 éve, 2 hónapja és 11 napja

kipróbálnám ezt mosolygó smiley

válasz erre

Zita.Péter

9 éve, 2 hónapja és 11 napja

Jaj ennek nagyon jó íze lehet.

válasz erre

mokus84

9 éve, 2 hónapja és 11 napja

Jól néz ki a képen. Bár ilyet még nem ettem.

válasz erre