Hozzávalók:
200 g rizottó rizs
1 közepes vöröshagyma
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál vaj
csipet só
kakukkfű
150 ml fehér bor
800 ml alaplé
150 g bébispenót
medvehagymás pesto
Elkészítés:
Első lépésként készítsük el a pestot, ha nincs otthon korábbról. A hagymát vágjuk apróra, majd egy nagyobb lábosban az olajon és a vajon pároljuk meg a hagymát. Sóval szórjuk meg, majd adjuk hozzá a rizst és a kakukkfüvet. Kis ideig kevergessük és pirítsuk meg a rizst.
Öntsük fel a rizst a borral, majd ha az alkohol elpárolgott, akkor az alaplével. Közepes lángon 20-25 percig főzzük. Közben a spenótot kevés olajon pároljuk meg pár perc alatt. Ha a rizs teljesen magába szívta a levet, adjunk hozzá négy evőkanál pestot és a spenótot.
Alaposan keverjük össze és egy pár perc főzés után már tálalhatjuk is. Kevés parmezánnal vagy más sajttal megszórva tálaljuk.