12 °C
enyhe eső
2024. október 04., péntek
Ferenc

Medvehagymás lepénykenyér

2016. április 14.
2.2421
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha egy kis kenyér félét szeretnél enni a rántottádhoz vagy egyéb ételedhez, akkor készítsd el ezt az egyszerű és teljes kiőrlésű lisztből készült lepénykenyér receptet. Lassan szívódik fel, így diéta során is fogyasztható.


Hozzávalók:
50 g élesztő
500 ml víz
750 g teljes kiőrlésű búzaliszt
120 ml olívaolaj
100 g medvehagyma
15 g só

Elkészítés:
Az élesztőt langyos vízbe tesszük, elkeverjük egy pici liszttel és hagyjuk meleg helyen felfutni fél óra-óra alatt. Ha ezt nem akarjuk kivárni, akkor instant élesztőt is használhatunk. A medvehagymát közben mossuk meg és vágjuk apróra.

Egy nagy tálban összekeverjük az összes hozzávalót, hogy egy masszív tésztát kapjunk. Ezt követően letakarva hagyjuk kicsit megkelni, majd négy darabra osztva a tésztát kinyújtjuk. Előmelegített sütőben, 200 fokon 20 perc alatt készre sütjük a lepényeket.
3 hozzászólás

zsebibaba

9 éve, 2 hónapja és 14 napja

Kipróbálom hétvégén a húshoz.

válasz erre

kpal

9 éve, 2 hónapja és 14 napja

Hasonlít a lépcsánkara picit.

válasz erre

pilótakeksz

9 éve, 2 hónapja és 14 napja

Ezt mondjuk bárki megcsinálja.

válasz erre