12 °C
enyhe eső
2024. október 04., péntek
Ferenc

Medvehagymás krémsajt

2016. április 07.
1.9931
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Még mindig tombol a medvehagyma szezon, így mai receptünk is egy medvehagymás lesz. A krémsajtot nagyon egyszerű elkészíteni és tehetjük kenyérre vagy éppen húsokra is. Nagyon finom vendégváró falatokat készíthetünk.


Hozzávalók:
100 g medvehagyma
200 g feta sajt
100 g krémsajt
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál citromlé
só, bors ízlés szerint
chilipehely ízlés szerint

Elkészítés:
A medvehagymát mossuk meg, majd hagyjuk lecsepegni. Ezt követően vékonyan felszeleteljük a szálakat. A medvehagyma felét tegyük egy tálba, keverjük össze az olajjal és a krémsajttal, majd egy turmixgéppel pürésítjük. Ehhez keverjük a morzsolt fetasajtot, valamint a fűszereket.

A maradék medvehagymát is beleszórjuk és alaposan összedolgozzuk a krémet egy villával. Friss pirítósra vagy másra kenve tálaljuk.
3 hozzászólás

mokus84

9 éve, 2 hónapja és 21 napja

Az ilyen jellegű recepteket nsgyon kedvelem.

válasz erre

zitucska

9 éve, 2 hónapja és 21 napja

Ennek jó íze lehet.

válasz erre

Linda

9 éve, 2 hónapja és 21 napja

Imádom a sajtos dolgokat.

válasz erre